VERSTE SIDEN 1998:  16 politifolk ble skadd da de skulle skille protestanter og kaotolikker i Øst-Belfast i ettermiddag og kveld. FOTO:    REUTERS/Cathal McNaughton/REUTERS/NTB Scanpix.
VERSTE SIDEN 1998: 16 politifolk ble skadd da de skulle skille protestanter og kaotolikker i Øst-Belfast i ettermiddag og kveld. FOTO: REUTERS/Cathal McNaughton/REUTERS/NTB Scanpix.Vis mer

16 politifolk skadd i flaggstrid

Verste tumulter i Belfast siden fredsavtalen i 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet forsøkte å stanse sammenstøt mellom ulike grupper i Nord-Irlands hovedstad Belfast lørdag, men havnet selv i sentrum av begivenhetene.

16 politifolk ble skadd i tumultene.

Demonstrasjonene ser ikke ut til å avta etter beslutningen om å fjerne det britiske flagget fra Belfasts rådhus. Lørdag kveld brukte politiet gummikuler og vannkanoner for å stanse opptøyene.

Protestanter Ifølge øyenvitner ble steiner og fyrverkeri kastet mot politifolkene da de forsøkte å holde såkalte lojalister, det protestantiske miljøets mest hardbarkede kjerne, unna katolske nasjonalister i Short Strand-området av Belfast.

Beslutningen i fjor om å fjerne det britiske flagget fra rådhuset har utløst noen av de mest langvarige protestene i den britiskkontrollerte provinsen siden fredsavtalen i 1998 avsluttet en 30 år lang borgerkrig.

Flaggbeslutningen setter strek for en over hundre år lang tradisjon.

Etablerte politiske partier på begge sider av det politiske spekteret i Nord-Irland har gått sammen om å fordømme voldsbruken i protestene.

(NTB-AFP).

 SIDEN DESEMBER:  Protestantiske lojalister har demonstrert siden før jul mot vedtaket om å fjerne det britiske flagget fra Belfast City Hall - her et opptog i Donegal Road i Sør-Belfast 11. desember i fjor. FOTO: Cathal McNaughton/REUTERS/NTB Scanpix.
SIDEN DESEMBER: Protestantiske lojalister har demonstrert siden før jul mot vedtaket om å fjerne det britiske flagget fra Belfast City Hall - her et opptog i Donegal Road i Sør-Belfast 11. desember i fjor. FOTO: Cathal McNaughton/REUTERS/NTB Scanpix. Vis mer