16 sivile og 19 opprørere drept i samme angrep

Vi forsøker å befri Irak for terrorisme, svarer USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ni barn og seks kvinner ble drept i et amerikansk angrep mot opprørere i Irak torsdag. 19 antatte opprørere ble også drept, opplyser en amerikansk militær talsmann.

- Vi beklager at sivile blir såret eller drept mens koalisjonsstyrkene forsøker å befri Irak for terrorisme, sier major Brad Leighton, talsmann for USAs styrker i Irak.

- Disse terroristene valgte med overlegg å utsette uskyldige irakiske kvinner og barn for fare ved sine handlinger og sitt nærvær, legger han til.

Amerikanske kampfly angrep torsdag kveld et hus i området ved Tharthar-sjøen, 120 kilometer nord for Bagdad, etter etterretningsrapporter om at sentrale medlemmer av al-Qaida var samlet til et møte der. Fire opprørere ble drept.

Amerikanske styrker forfulgte mistenkte deltakere på møtet til et annet område, og ble beskutt med håndvåpen fra et hus. De amerikanske bakkestyrkene kalte inn flystøtte.

Etter å ha sikret området, kunne de telle opp 15 drepte opprørere, samt ni barn og seks kvinner. To mistenkte opprørere, tre barn og en kvinne ble også såret i opprøret, opplyser amerikanske militære kilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer