16 skolejenter angrepet med kniv på bussholdeplass

16 av knivofrene skal ha vært unge jenter på vei til skolen. To personer omkom i angrepet.

JAPAN: Shinzo Abe, Japans statsminister møter pressen etter knivangrepet. Video: NTB Scanpix. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Midt i morgenrushet gikk gjerningsmannen til angrep på bussholdeplassen nær Noborito-parken i Kawasaki to mil sør for Tokyo.

16 skoleelever og to voksne ble skadd i knivangrepet, som skjedde ved en bussholdeplass nær Noborito-stasjonen i Kawasaki.

En mann (39) og ei jente (12) omkom på sykehuset, skriver nyhetsbyrået Kyodo. Mannen skal være faren til en av skolejentene. I tillegg skal to jenter og en kvinne i 40-årene være alvorlig skadd.

Det ble først meldt at en voksen mann i 30-årene også var drept etter å ha blitt funnet livløs ved bussholdeplassen, men mannen får nå behandling på sykehus, ifølge nyhetsbyrået. Tilstanden hans er ukjent.

Ifølge TV-kanalen NHK skal gjerningsmannen, som i 50-åra ha blitt pågrepet. Han skal imidlertid ha dødd på sykehuset fra skader han påførte seg selv, skriver New York Times.

Hørte skrik

Foreløpig er ikke mannens identitet eller andre detaljer om motivet offentliggjort.

Ifølge AP skal ofrene skal ha stått i kø for å gå om bord i en buss da mannen angrep. Bussjåføren skal ha fortalt til politiet at gjerningsmannen hadde en kniv i hver hånd da han gikk til angrep på barna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer