Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16 skolejenter angrepet med kniv på bussholdeplass

16 av knivofrene skal ha vært unge jenter på vei til skolen. To personer omkom i angrepet.

JAPAN: Shinzo Abe, Japans statsminister møter pressen etter knivangrepet. Video: NTB Scanpix. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Midt i morgenrushet gikk gjerningsmannen til angrep på bussholdeplassen nær Noborito-parken i Kawasaki to mil sør for Tokyo.

16 skoleelever og to voksne ble skadd i knivangrepet, som skjedde ved en bussholdeplass nær Noborito-stasjonen i Kawasaki.

En mann (39) og ei jente (12) omkom på sykehuset, skriver nyhetsbyrået Kyodo. Mannen skal være faren til en av skolejentene. I tillegg skal to jenter og en kvinne i 40-årene være alvorlig skadd.

Det ble først meldt at en voksen mann i 30-årene også var drept etter å ha blitt funnet livløs ved bussholdeplassen, men mannen får nå behandling på sykehus, ifølge nyhetsbyrået. Tilstanden hans er ukjent.

Ifølge TV-kanalen NHK skal gjerningsmannen, som i 50-åra ha blitt pågrepet. Han skal imidlertid ha dødd på sykehuset fra skader han påførte seg selv, skriver New York Times.

Hørte skrik

Foreløpig er ikke mannens identitet eller andre detaljer om motivet offentliggjort.

Ifølge AP skal ofrene skal ha stått i kø for å gå om bord i en buss da mannen angrep. Bussjåføren skal ha fortalt til politiet at gjerningsmannen hadde en kniv i hver hånd da han gikk til angrep på barna.

Toshickika Ishii (57) forteller til New York Times at hun satt på en parkbenk i nærheten da hun hørt et barn skrike «jeg er redd». Angriperen skal så ha ropt:

- Jeg skal drepe deg!

En talsmann for brannvesenet i Kawasaki sier til nyhetsbyrået AFP at de fikk en nødtelefon om hendelsen klokka 7.44 lokal tid tirsdag morgen. Varsleren skal ha meldt at flere skolebarn var knivstukket.

- Bønner og sympati

Japan har svært lite kriminalitet og særlig voldelig kriminalitet.

For tre år siden gikk en tidligere ansatt på en institusjon for funksjonshemmede i Sagamihara nær Tokyo til angrep med kniv. Han drepte 19 personer og skadde flere andre. Det var det verste massedrapet i Japan siden andre verdenskrig.

Angrepet tirsdag kom også mens USAs president, Donald Trump er på statsbesøk i landet.

- På vegne av førstedamen og meg selv vil jeg ta et øyeblikk til å sende våre bønner og sympati til ofrene for knivangrepet i morges. Alle amerikanere står sammen med det japanske folket og sørger for ofrene og deres familier, sa Trump under et kort pressemøte, ifølge Washington Post.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!