Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16 terrormistenkte arrestert

Saudi-arabiske myndigheter har beslaglagt tonnevis av våpen tilhørende terrorgruppa som ble tatt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saudi-arabiske myndigheter har avslørt en rekke terrorplot og arrestert 16 mistenkt for å være terrorister melder innenriksminesteriet i landet.

En talsmann for myndighetene sier at de mistenkte planla å angripe en rekke sentrale intallasjoner og eiendommer i hovedstaden Riyadh, i al-Qasim nord for hovedstaden og i den østlige provinsen.

Det er ikke klart om noen av de arrestere er knyttet til selvmordbomberne i Riyadh i mai. Eksplosjonen drepte 34 inkludert de ni selvmordsbomberne. Dusinvis ble arrestert etter tragedien. Terrorhandlingen ble knyttet til al-Qaida.

Innenriksminesteriet sier at de 16 som nå er tatt ble arrestert i hovedstaden. Talsmannen forteller at sikkerhetsstyrker har funnet et stort antall våpen gjemt under jorda, blant annet detonatorer, granater, eksplosiver og mer enn 20 tonn med kjemikalier brukt til å lage eksplosiver og rifler.

Sikkerhetsstyrker leter fortsatt etter flere mistenkte.