16 til sykehus etter storbrann på gård

Flere hundre griser brant inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||16 personer ble onsdag sendt til sykehus for sjekk i forbindelse med slokkingsarbeid på Veldre i Ringsaker i Hedmark. Det var mellom 350 og 400 griser i den brennende driftsbygningen.

Driftsbygningen med mellom 350 og 400 griser tok fyr onsdag ettermiddag. Politiet ble varslet klokken 14.40, og alt tilgjengelig mannskap ble sendt til Dælivegen på Veldre.

- Årsaken til brannen er ukjent, men den må ha skjedd med eksplosiv fart, sier operasjonsleder Hans Engh i Hedmark politidistrikt til NTB.

Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg til andre bygninger.

Sju brannmannskaper, seks sivile og tre ambulanseførere ble sendt til sykehus for sjekk av røykskader i forbindelse med brannen. Ingen ble alvorlig skadd.

- Mannskapene reddet ut én og annen gris, men ikke mange. Det er bestilt nødslakt for de overlevende grisene, sa Engh onsdag ettermiddag.

Ved 20-tiden var situasjonen fortsatt uklar, og politiet hadde ikke oversikt over hvor mange griser som døde i brannen. Det var heller ikke klart hvor mange griser som ble reddet ut i live, og hvor mange av disse som eventuelt måtte nødslaktes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer