160 000 kr i bot for å selge falsk designerveske

Flere gigantsøksmål venter Ebay.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Auksjonsstedet Ebay har blitt ilagt en bot av franske myndigheter for å ha videreformidlet salget av tre designveskekopier, melder nyhetsbyrået AFP. Nå venter flere rettssaker, der kjente merkevareleverandører vil kreve oppreisning for salg av kopivarer.

-Kjenner til salgene

Det er det franske designerhuset Hermès som står bak dette første søksmålet. Rettsaken fant sted i april og nylig falt dommen.

Hermès \' advokater hevder at Ebay kjenner godt til hva som foregår på deres sider, men ønsker ikke å blande seg inn.

- Ebay er en aktiv deltaker i transaksjonene. De tilbyr ikke bare en rekke tjenester for å forbedre salget. Skjer ikke salget raskt nok, blander de seg for eksempel inn i prosessen, sa advokat Emmanuel Colomes under rettsaken og utdypet:

- De er godt informert om alle transaksjonene, siden de tar en viss prosentandel av salgene.

Dømt

I dette tilfelle dreide det seg om tre Hermès -vesker, solgt for til sammen 24 000 kroner gjennom Ebay.

STRID OM KOPIVARER: Designerhuset Hermès hevder at Ebay med vilje lar det flyte kopivarer gjennom sine nettsider. Nå vant moteselskapet første runde i retten i Frankrike og flere andre luksusmerker ventes å følge i deres fotspor og saksøke auksjonsnettstedet. Arkivfoto: AP PHOTO/SCANPIX
STRID OM KOPIVARER: Designerhuset Hermès hevder at Ebay med vilje lar det flyte kopivarer gjennom sine nettsider. Nå vant moteselskapet første runde i retten i Frankrike og flere andre luksusmerker ventes å følge i deres fotspor og saksøke auksjonsnettstedet. Arkivfoto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer

To av disse viste seg å være ulovlige kopier.

Retten kom fram til at auksjonsstedet kan holdes ansvarlig for salget av kopivarer og ila nettselskapet 20 000 euro, omkring 160 000 kroner, i bot.

Det er foreløpig ikke kjent om Ebay kommer til å anke avgjørelsen.

Parfymekopier

Ebay er i hardt vær om dagen i Europa.

Moteselskapene Louis Vuitton og Dior Couture varsler også søksmål mot auksjonsstedet og krever henholdsvis 160 og 135 millioner kroner i oppreisning.

Begge motehusene mener at Ebay er delaktig i videreformidlingen av kopiprodukter, siden de ikke har noen kontrollmekanismer for å sjekke om varene som selges er ekte.

L\'Oreal har også et større søksmål på gang i fem europeiske land.

160 000 kr i bot for å selge falsk designerveske

Kosmetikkgiganten beskylder Ebay å være delaktig i formidlingen av ulovlige kopier av selskapets parfymer.