160 norske Egypt-turisteri flydrama

De trodde de skulle hjem til trygghet, men flyturen ble dramatisk for de 160 norske turistene som ble evakuert fra terroren i Sør-Egypt. Olje begynte å lekke fra den ene motoren. I frykt for brann nødlandet kapteinen i Warszawa med passasjerer og kabinpersonale i full alarmberedskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rett etter at flyet fullastet med norske turister hadde lettet fra Hurgada i Egypt, oppdaget kapteinen oljelekkasje i den ene motoren.

- Den norske kapteinen mente at motoren var i ferd med å løpe tørr, og fryktet at den skulle begynne å brenne. Han valgte å stenge motoren. Deretter beordret han passasjerene til å følge nødprosedyrene og landet med bare én motor på den første tilgjengelige flyplassen. Den var i Warszawa, sier Jöran Gårder til Dagbladet. Han er trafikksjef i Blue Scandinavia, et selskap i den nordiske Star Tours/Vingresor-gruppen. Tidligere het det Transwede.

Det var 160 passasjerer ombord i flyet som er en McDonnell-Douglas-80-maskin fra selskapet Blue Scandinavia. De skulle ha landet på Gardermoen klokka 20.10. Et nytt fly av typen Boeing-757, fra samme selskap, ble sendt fra Arlanda utenfor Stockholm til Warszawa for å frakte passasjerene tilbake. Flyet landet på Gardermoen klokka 02.00.

Medfølelse

Det skal ikke ha brutt ut panikk blant passasjerene under nødlandingen. Fons Brusselmans, administrerende direktør i Star Tour, har dyp medfølelse med sine kunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer