KOMMER TIL OSLO: Billettløse Metallica-fans brakte sammen med politiet da de prøvde å storme bandets konsert i Bogota i Colombia. I april kommer de til Oslo og Telenor Arena. Disse bildene er fra da Metallica var i Oslo Spektrum i 2009. Foto:  Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KOMMER TIL OSLO: Billettløse Metallica-fans brakte sammen med politiet da de prøvde å storme bandets konsert i Bogota i Colombia. I april kommer de til Oslo og Telenor Arena. Disse bildene er fra da Metallica var i Oslo Spektrum i 2009. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

160 personer arrestert i Metallica-opprør i Colombia

Minst åtte skadd i sammenstøt med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet i den kolombianske hovedstaden Bogota var klare for bråk og hadde 1 500 politifolk, fire stridsvogner og flere politibiler for å ta seg av opprørerne i forbindelse med Metallicas konsert i Simón Bolívar-parken i byen.

Rundt 30 000 hadde billetter til å se bandet spille, men hundrevis av billettløse prøvde å storme konserten for å få et glimt av sine rockestjerner, melder Sky News.

Ifølge den kolombianske avisa Semana ble fire unge opprørere såret. Også fire politimenns skal ha blitt skadet da opprørerne kastet steiner, flasker og andre gjenstander mot politistyrkene.

Politiet svarte opprørerne med tåregass og vannkanoner.

Ifølge avisa ble en av opprørerne alvorlig skadd da han hoppet fra ei bro.

I forkant av konserten ble billettløse Metallica-fans oppfordret til å storme konserten, ifølge Sky News.

- De som ikke kom seg inn, ville komme seg inn med kraft. Politiets tilstedeværelse var nødvendig fordi disse avvikene - det er ikke noe annet navn på dem - ødela vindier i området, sier Bogota-politisjef Ruben Castillo.

Konserten i seg selv ble ikke påvirket av bråket.

Ifølge det kanadiske musikknettstedet CHARTattack.com er ikke dette første gang metall-fans prøver å komme seg inn på konsert uten billetter. Da Iron Maiden spilte i hovedstaden i 2009 barket billettløse fans sammen med politiet. Metallica spilte sist i Colombia i mai i 1999. Bandets konsert i Chiles hovedstad Santiago i januar ble også forstyrret av opprør. Den gang ble 120 fans arrestert etter sammenstøt med politiet.

Bandet er på turne i forbindelse med albumet Death Magnetic og spiller på Telenor Arena 13. og 14. april. I utgangspunktet skulle bandet bare spille 13. april, men etter at de 24 000 billettene ble revet bort på rekordtid, ble det satt opp ekstrakonsert.