160 personer evakuert etter togbrann

Et Signatur-tog på vei fra Trondheim til Oslo måtte evakueres på Lillehammer da det brøt ut brann i et sikringsskap. 160 mennesker ble evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rett etter klokka ett i dag brøt det ut brann i et sikringsskap i kaffebaren i Signatur-toget.

- Brannen ble slukket etter få minutter, men det var sterk røykutvikling, så vi valgte å evakuere de 160 passasjerene, sier salgs- og markedssjef Kari Lorentz Larssen i NSB til Dagbladet.

Brannen oppsto trolig mens toget sto stille på Lillehammer stasjon. Brannalarmen gikk, og passasjerene fikk beskjed av togsjefen over høytaleranlegget at det var brutt ut brann i et sikringsskap.

- Det sto et intercity-tog på stasjonen, så alle passasjerene ble tatt over i det, sier Lorentz Larssen.

Ingen av passasjerene ble skadd under brannen. Evakuering gikk raskt, og de reisende blir bare 15-20 minutter forsinket inn til Oslo.

Varslet ikke


Ifølge et rundskriv fra riksadvokaten skal alle branner etterforskes av politiet. Det gjelder uansett hvor liten brannen er. Politiet på Lillehammer hadde ikke fått beskjed om brannen da Dagbladet ringte dem om lag tre kvarter etter ulykken.

- Vi fulgte helt vanlige rutiner. Når det er personskader varsler vi politiet raskt. Jeg vet ikke når politiet fikk beskjed om brannen, sier Lorentz Larssen.

For fjorten dager siden varslet ikke Jernbaneverket politiet eller redningstjenesten da et flytog kjørte inn i en stoppbukk i 32 km/t og deretter sporet av på Gardermoen. Toget stanset etter 25 meter.

Politiet ser alvorlig på at de ikke fikk melding før etter nesten to timer.

NSBs hovedkontor visste ikke om brannen i Signatur-toget før TV 2 tok kontakt med dem rundt klokka 13.15.

NYE TOG: Signatur-togene ble nylig introdusert med stor ståhei, og NSB-direktør Osmund Ueland fikk dengang kong Harald med på reisen.