Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1600 evakuert i Frankrike etter oversvømmelse

En mann i 70-åra er meldt savnet etter at en voldsom storm oversvømte en leir i det sørlige Frankrike.

OVERSVØMMELSE: Redningsarbeidere går forbi ødelagte sykler ved camping-området etter at stormen traff i Saint-Julien-de-Peyrolas i det sørlige Frankrike i går natt. Foto: Boris Horvat / AFP / NTB Scanpix.
OVERSVØMMELSE: Redningsarbeidere går forbi ødelagte sykler ved camping-området etter at stormen traff i Saint-Julien-de-Peyrolas i det sørlige Frankrike i går natt. Foto: Boris Horvat / AFP / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store oversvømmelser i Frankrike har tvunget over 1600 mennesker til å evakuere, de fleste av dem campere i det sørlige Frankrike, ifølge franske myndigheter.

Områdene som er hardest rammet er Gard, Ardèche og Drôme. Over 400 brannmenn og politi, i tillegg til fire helikoptre, er blitt utplassert.

Oversvømmelsen kommer etter den uvanlige hetebølgen som det sørlige Frankrike og store deler av Europa opplevde denne sommeren.

Den franske innenriksministeren har i en uttalelse sagt at seks avdelinger er plassert i oversvømmelse-varsel.

Fem camping-områder i Gard-regionen er blitt evakuert av hundrevis av brannmenn, skriver Sky News.

VIDEO: Redningsarbeidere går forbi ødelagte sykler ved camping-området etter at stormen traff i Saint-Julien-de-Peyrolas i det sørlige Frankrike i går natt. Foto/Video: Boris Horvat / AFP / NTB Scanpix. Vis mer

Eldre mann savnet

En 70 år gammel mann fra Tyskland som hjalp til med å passe på barna i leiren er meldt savnet, skriver BBC.

Mannen ble fanget av den sterke strømmen etter at han forsøkte å søke tilflukt fra oversvømmelsen inne i bobilen sin, men bilen ble skylt vekk, melder reportere fra nyhetsbyrået AFP.

Dykkere er blitt kalt inn for å bistå i redningsaksjonen.

Flere personer er også blitt sendt til sykehus med mindre skader.

- Våknet opp i 30 cm vann

Rachel Buchanan, fra Oxford i Storbritannia, hadde campet i nærheten av en elv i Ardèche da oversvømmelsen traff.

- Vi visste at en storm var på vei, men hadde aldri tenkt at den som traff oss i går natt kom til å være så voldsom, sier hun til BBC.

Buchanan understreker at nivået og farten på elva var utrolig dagen etter.

- Vi våknet opp i minst 30 cm vann, sier hun, og forteller at det var skremmende å kjøre bobilen på veien ved elva etterpå da den var fullstendig dekket av vann.

- Mindre fossefall hadde dukket opp helt plutselig, og skylte nedover kløfta, sier Buchanan.