ETT ÅR ETTER:  1600 nederlendere markerte MH-17 ulykken fredag. Her står to av de sørgende foran en minnevegg satt opp i byen Nieuwegein.
 Foto: MICHAEL KOOREN/ AFP PHOTO
ETT ÅR ETTER: 1600 nederlendere markerte MH-17 ulykken fredag. Her står to av de sørgende foran en minnevegg satt opp i byen Nieuwegein. Foto: MICHAEL KOOREN/ AFP PHOTOVis mer

1600 slektninger mintes MH17-ofrene

Holdt markering et år etter nedskytningen av Malaysia Airlines-fly over Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slektninger av ofrene for nedskytingen av det malaysiske passasjerflyet for ett år siden samlet seg fredag til minnemarkeringer i Nederland og Australia.

- Jeg tenker fortsatt på det hver dag, sier Nederlands statsminister Mark Rutte til TV-kanalen NOS.

Det ble flagget på halv stang i Nederland mens rundt 1.600 slektninger og venner samlet seg til en privat seremoni i Nieuwegein.

I Australia ble det holdt en nasjonal minnemarkering i hovedstaden Canberra. Statsminister Tony Abbott avduket en plakett til minne for de døde.

- I dag minnes vi våre døde, vi takker dem som brakte dem hjem. Men mest av alt tenker vi på de etterlattes lidelse, sa han.

Australske Paul Guard, som mistet foreldrene Roger og Jill, ankom seremonien med andre familiemedlemmer.

- Det er en vanskelig dag, men forhåpentligvis vil det bli en nyttig del av helbredelsesprosessen, sa Guard.

Alle 298 om bord i Malaysia Airlines' flygning MH17 mistet livet da det ble skutt ned over Ukraina 17. juli i fjor. 193 var fra Nederland, 43 fra Malaysia og 28 fra Australia.

I Malaysia ble det holdt minnemarkeringer forrige uke.

(NTB)