161 ble pågrepet under Quart

Til sammen 161 personer ble pågrepet av politiet under årets Quart-festival i Kristiansand, mot 150 i fjor. Politiet er likevel svært fornøyd med festivalpublikummet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I sum er vi veldig fornøyd med både arrangøren, publikum og vår egen innsats, sier sjef for Sentrum politistasjon i Kristiansand, Ole Hortemo, til NTB.

I løpet av festivalen ble 100 personer pågrepet i besittelse av narkotika. Det er 35 flere enn i fjor, men Hortemo kan likevel ikke si om dette betyr at det var mer narkotika i omløp på festivalen i år.

- Vi har brukt flere ressurser og hatt flere sivile spanere på festivalområdene. Det vil naturlig nok føre til flere pågripelser. Vi kan ikke ut fra dette gi svar på om det var mer narkotika her i år enn i fjor, sier han.

Eksemplarisk publikum

37 personer ble pågrepet for drikking på offentlig sted og sju for urinering. I tillegg ble 11 personer pågrepet for tyverier. Dette dreier seg hovedsakelig om lommetyverier, opplyser politiinspektøren.

Tre personer ble tatt for tagging, en ble tatt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand, og en annen ble pågrepet etter å ha nektet å fjerne seg på politiets ordre. Politiet pågrep kun en person for vold.

- Det har vært en god tone og en positiv stemning blant publikum. Stort sett har det vært et eksemplarisk publikum. Det har vært noen få episoder som vi oppfatter som uheldige, men det er få i forhold til den store menneskemengden som har vært her. Vi har fått fem anmeldelser for vold, sier Ole Hortemo.

Ros til arrangøren

Politiets viktigste oppgave på Quart-festivalen har vært å ivareta publikums sikkerhet under konsertene.

- Vi vil gi honnør til arrangøren som har brukt profesjonelle og dyktige vakter. Arrangøren har lagt stor vekt på sikkerhet, og det er vi i politiet svært fornøyd med, sier Hortemo.

Om et halvt år starter politiet i Kristiansand forberedelsene til neste års Quart-festival.

(NTB)