162 000 asylsøkere kom til Sverige i fjor. Under 500 fikk jobb

- Vi var tvunget til å bortprioritere.

BORTPRIORITERT: En tredel av de nyankomne asylsøkerne til Sverige i fjor fikk arbeidstillatalse. Bare 492 av de 162 000 fikk jobb, viser tall fra Migrationsverket. Her kontrollerer politiet køen av nyankomne flyktninger ved Hyllie stasjon utenfor Malmö i desember i fjor. 

Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
BORTPRIORITERT: En tredel av de nyankomne asylsøkerne til Sverige i fjor fikk arbeidstillatalse. Bare 492 av de 162 000 fikk jobb, viser tall fra Migrationsverket. Her kontrollerer politiet køen av nyankomne flyktninger ved Hyllie stasjon utenfor Malmö i desember i fjor. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor kom 162 000 mennesker til Sverige for å søke asyl. Den svenske rikskringkasteren SVT kan i dag presentere tall for hvor mange av disse som har kommet i jobb.

Tallene, som er hentet fra det svenske Migrationsverket, viser at bare 492 av de nyankomne 162 000 i 2015, fikk jobb.

Det tilsvarer 0,3 prosent av de nyankomne. Tallene viser også at bare en tredel av asylsøkerne mellom 20-64 år i Sverige fikk arbeidstillatelse i fjor.

Midlertidig arbeidstillatelse I Sverige kan asylsøkere få midlertidig arbeidstillatelse mens de venter på resultat av asylsøknaden. Det gjelder dersom man har gyldig ID-kort eller på annen måte kan styrke sin identitet. Dersom disse forholdene ligger til rette, og søkeren tidligere ikke har fått avslag på søknaden, skal Migrationsverket forsøke å se om det finnes jobb.

Dersom alle krav oppfylles, skal disse personene automatisk få tillatelse til å jobbe under tida som asylsøkere. Dette har imidlertid ikke svenskene hatt kapasitet til.

- Det kom så utrolig mange som søkte asyl i Sverige, og for at vi skal kunne makte å registrere alle, var vi tvunget til å bortprioritere enkelte arbeidsoppgaver, og det ble spørsmålet om arbeid, sier enhetssjef i Migrationsverket Lisa Bergstrand til SVT.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer