162 personer evakuert etter brann på asylmottak i Hemsedal

Bygg overtent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Alle 162 evakuert og brannvesenet driver fortsatt slukking på området

(Dagbladet): Det brenner på et asylmottak i Hemsedal. Det meldte det lokale brannvesenet på sin Twitter-konto i natt. De kunne også fortelle at bygget var overtent.

Operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Kjell Magne Tvengen, sier til Dagbladet at de fikk melding om brannen klokka 01.45, og raskt sendte ut varsling til alle nødetater.

- Vi er på stedet nå, og vi er i ferd med å evakuere. Det har foreløpig ikke kommet noen meldinger om personskader, sier han til Dagbladet like etter klokka to.

Full fyr Han kunne på daværende tidspunkt ikke si noe mer om hva som er årsaken til brannen, men sier det samme som brannvesenet:

- Det er meldt om full fyr.

Fred Olaf Korsgården i Vestviken 110 bekrefter på samme tidspunkt disse opplysningene overfor Dagbladet.

- Ja, det er full fyr i en kontorbygning der oppe. Det er ikke folk inne i bygningen etter det vi har fått beskjed om.

- Evakuert Han fortalte da at det var mannskaper på plass på stedet, og at flere var på vei.

- Det er en del folk som er evakuert, og de blir ført til en skole som ligger rett ved siden av mottaket, sier Korsgården, og legger til at det ham bekjent ikke er fare for spredning.

Heller ikke han kan si noe om brannårsaken.

Kjøkken og administrasjon I Sverige har en rekke asylmottak eller planlagte sådan stått i brann - hele 14 i tallet de siste fire ukene. Felles for alle disse brannene er at de er påsatt.

Etter det Dagbladet får opplyst har brannalarmen gått ved mottaket flere ganger de siste dagene, men at dette viste seg å være falske alarmer.

Operasjonsleder Tvengen kan ikke kommentere denne informasjonen på nåværende tidspunkt. Han kan derimot fortelle at det nå vil bli gjort etterslukking på stedet, og startet etterforskning.

- Det vi vet så langt er at det begynte å brenne i den eldre delen av mottaket. Der var det administrasjonsbygg og kjøkken. Det er det som har brent ned, ikke den nye beboerdelen. Det er altfor tidlig å si noe om årsak, sier han.

Han legger til at alle de 162 nå er evakuert, og at de er fordelt på forskjellige adresser i Hemsedal - blant annet hotell og i leiligheter.

Kommunen har opprettet en krisestab.

Dagbladet følger saken

Har du bilder / video eller informasjon om saken? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no 

BRANN: Bilder fra brannen viser at det var voldsomme krefter i sving. Ingen ble skadet i brannen. Foto: Tipser
BRANN: Bilder fra brannen viser at det var voldsomme krefter i sving. Ingen ble skadet i brannen. Foto: Tipser Vis mer