164 000 japanere venter på evakuering

Jordskred i Hiroshima har passert 50 dødsofre.

 TATT AV JORDSKRED:  Beboere i det jordskredrammede området i Hiroshima ser etter restene av sine hjem søndag formiddag. Dødstallet har passert 50, og 38 er savnet - samtidig som 164 000 mennesker lever med evakueringsvarsel. Foto: Jiji Press, AP/NTB Scanpix.
TATT AV JORDSKRED: Beboere i det jordskredrammede området i Hiroshima ser etter restene av sine hjem søndag formiddag. Dødstallet har passert 50, og 38 er savnet - samtidig som 164 000 mennesker lever med evakueringsvarsel. Foto: Jiji Press, AP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Dødstallet etter et jordskred i byen Hiroshima tidligere i uka, økte søndag til 50.

Det regionale politiet i byen, som ligger vest i Japan, opplyste søndag at ytterligere 38 personer ikke er gjort rede for.

Uvanlig kraftig regnfall førte onsdag til at jordskredene ble utløst. Flere titalls hus ble ødelagt.

Rundt 3 000 redningsarbeidere inkludert bakkestyrker, brannvesen og politi fortsatte å lete gjennom gjørme og vrakrester natt til søndag.

Redningsarbeidet ble imidlertid stanset rundt daggry søndag da regnskyll skapte frykt for nye skred, melder allmennkringkasteren NHK.

Rundt 1 700 personer har søkt ly i offentlige bygninger, og myndighetene i byen opprettholder evakueringsordren og advarsler for 164 000 innbyggere i de rammede områdene.

(NTB-AFP).