Corona

168 000 nordmenn planlegger vinterferie utenlands

På tross av myndighetenes klare råd.

KLAR OPPFORDRING: Helseminister Bent Høie (H) ba på fredagens pressekonferanse de 168 000 som tenker å reise utenlands i vinterferien, om å holde seg hjemme. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utenlandsreiser frarådes fremdeles av regjeringen. Likevel planlegger 168 000 nordmenn å reise til utlandet i vinterferien, viser fersk undersøkelse.

Undersøkelsen er utført av YouGov på oppdrag av Europeiske Reiseforsikring. 1005 personer deltok i undersøkelsen fra 3. til 7. februar.

De som planlegger utenlandsferie i vinterferien, oppgir at de enten skal på skiferie eller til varmere strøk.

Men det er fremdeles knyttet stor risiko til å reise rundt i verden slik pandemien er nå, advarer Europeiske Reiseforsikring.

- Dersom man trosser reiserådet, altså det røde lyset i myndighetenes reisekart, har man ikke gyldig forsikring på reisen, advarer kommunikasjonssjef Andreas Bibow Handeland.

Risikerer regning i millionklassen

Dersom man blir syk eller skader seg i utlandet og må behandles på private sykehus, kan regningen komme opp i millionklassen, advarer Handeland. Det samme gjelder for hjemtransport til Norge.

- Vi vet at pandemisituasjonen er veldig uavklart rundt om i verden nå, og flere mutasjoner gjør ting komplisert og uforutsigbart, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer