17 000 kommuneansatte går ut i streik

Brudd etter 13 timers mekling.

GÅR UT I STREIK:  Jan Davisen har vært forhandlingsleder for LO kommune. 17 000 kommuneansatte tas nå ut i streik. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GÅR UT I STREIK: Jan Davisen har vært forhandlingsleder for LO kommune. 17 000 kommuneansatte tas nå ut i streik. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| RIKSMEKLINGSMANNENS KONTOR (Dagbladet): De kommuneansatte går ut i streik. Det ble brudd etter 13 timers mekling på overtid.

- 12.30 ble det klart at det er umulig å komme fram til en løsning mellom de to partene. Det er konflikt. Det er vanskelig å komme med en enkel forklaring på hvorfor, men det er en veldig komplisert og sammensatt arbeidstakermasse i kommunene, sier riksmeklingsmann Dag Nafstad.

Det er uenighet både når det kom til likelønnsprofil, lavtlønnspott og den generelle rammen. Derfor går 17 000 kommuneansatte ut i streik fra i morgen tidlig. Streiken rammer tjenester som skoler, barnehager, renhold og sykehjem, og kan pågå i flere uker.

- Vi har snudd alle steiner. Tilbudet vi ga var helt på linje med statens. Men vi har ikke de samme pengene, derfor blir de samme rammene mindre attraktive, sier Per Kristian Sundnes, forhandlingseder for kommunene.

- Vi har en helt annen sammensetning med mange lavtlønte ansatte som det koster masse å gi høyere lønn, sier Jan Davidsen.

Sagt enkelt; Fordi det er langt flere kvinner og lavtlønte i kommunen, ville det samme lønnsløftet gitt mye mindre penger fordelt på hver arbeidstaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer