FØRSTE NØDALARM SIDEN 2009:  DAT (Danish Air Transport) - flyet i forgrunnen - trafikkerer  Moss Lufthavn Rygge. I dag ble det satt i gang full nødalarm etter at et DAT-fly mellom Bergen og Rygge fikk problemer. Arkivfoto: Morten Holm, Scanpix.
FØRSTE NØDALARM SIDEN 2009: DAT (Danish Air Transport) - flyet i forgrunnen - trafikkerer Moss Lufthavn Rygge. I dag ble det satt i gang full nødalarm etter at et DAT-fly mellom Bergen og Rygge fikk problemer. Arkivfoto: Morten Holm, Scanpix.Vis mer

17 ambulanser til Rygge etter nødalarm

Fly fra Bergen hang i lufta over en time. Flyplassen går gjennom rutiner etter alvorligste situasjon siden 2009.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politi, brannvesen og 17 ambulanser rykket ut til Moss Lufthavn Rygge i formiddag etter full nødalarm fra et fly i lufta mellom Bergen og Rygge.

Politiet og flyplassen har ulike versjoner om hva som har skjedd, men begge bekrefter at flyet har landet like før klokka 11.30 uten at verken passasjerer eller mannskap har kommet til skade.

Flightnummeret er DX672, og var på vei fra Flesland til Rygge. Tidligere på morgenen hadde samme flyet - en to motors ATR 72-maskin - fløyet fra Rygge til Flesland.

Flyplassens informasjonsansvarlige Silje Thoresen fastholder overfor Dagbladet at det var 16 personer totalt om bord.

Operasjonsleder Terje Lindahl i Østfold politidistrikt sier til Dagbladet at hans kolleger under aksjonen fikk vite av tårnet på flyplassen at det var 17 om bord.

Hadde ikke landet - allikevel Politiet opplyser med samme kilde at det var problemer med nesehjulet, mens informasjonsansvarlig Silje Thoresen sier det var en teknisk feilmelding på landingshjulene som utløste aksjonen.

Hun opplyste til Dagbladet ca. klokka 10.30 at flyet fra DAT (Danish Air Transport) allerede hadde landet og feilmeldingen om bord og nødalarmen var avblåst.

Da hang flyet i lufta over Rygge nærmere fortsatt over en time.

Skal gå gjennom rutiner - Informasjonsflyten her har ikke vært bra, og for vår del skal vi ta en full gjennomgang av situasjonen, som ikke har vært tilsvarende her på flyplassen siden et Norwegian-fly hadde problemer en gang i 2009.  Det var vårt eget observasjonsmannskap her som først infornerte om at flyet hadde landet da Dagbladet ringte tidligere i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Nå ved 12-tiden er det foreløpig ikke klart om det var tårnet her eller politiet som utløste nødalarmen. Vi skal gå gjennom alle rutiner, sier informasjonsansvarlig Silje Thoresen til Dagbladet.

Etter landingen landingen ble alle passasjerene debriefet av flyets danske kaptein og ansvarlig personell på bakken for landing og takeoff.

- Våre folk opplyser at alle passasjerer virket til å ha tatt situasjonen på en rolig måte, opplyser Thoresen.

Hun vet ennå ikke om det var en feilalarm eller om tekniske problemer med landingshjulene ble fikset mens flyet hang i lufta.

DAT-flyet skulle etter planen landet på Rygge klokka 09.35, men var 18 minutter forsinket fra Flesland.  

To utgående fly fra Rygge til Riga og Gatwick ved London pluss et inngående fly fra Malaga ble nærmere to timer forsinket på grunn av nødalarmen.