17 ambulanser til Rygge etter nødalarm

Fly fra Bergen hang i lufta over en time. Flyplassen går gjennom rutiner etter alvorligste situasjon siden 2009.

FØRSTE NØDALARM SIDEN 2009:  DAT (Danish Air Transport) - flyet i forgrunnen - trafikkerer  Moss Lufthavn Rygge. I dag ble det satt i gang full nødalarm etter at et DAT-fly mellom Bergen og Rygge fikk problemer. Arkivfoto: Morten Holm, Scanpix.
FØRSTE NØDALARM SIDEN 2009: DAT (Danish Air Transport) - flyet i forgrunnen - trafikkerer Moss Lufthavn Rygge. I dag ble det satt i gang full nødalarm etter at et DAT-fly mellom Bergen og Rygge fikk problemer. Arkivfoto: Morten Holm, Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politi, brannvesen og 17 ambulanser rykket ut til Moss Lufthavn Rygge i formiddag etter full nødalarm fra et fly i lufta mellom Bergen og Rygge.

Politiet og flyplassen har ulike versjoner om hva som har skjedd, men begge bekrefter at flyet har landet like før klokka 11.30 uten at verken passasjerer eller mannskap har kommet til skade.

Flightnummeret er DX672, og var på vei fra Flesland til Rygge. Tidligere på morgenen hadde samme flyet - en to motors ATR 72-maskin - fløyet fra Rygge til Flesland.

Flyplassens informasjonsansvarlige Silje Thoresen fastholder overfor Dagbladet at det var 16 personer totalt om bord.

Operasjonsleder Terje Lindahl i Østfold politidistrikt sier til Dagbladet at hans kolleger under aksjonen fikk vite av tårnet på flyplassen at det var 17 om bord.

Hadde ikke landet - allikevel Politiet opplyser med samme kilde at det var problemer med nesehjulet, mens informasjonsansvarlig Silje Thoresen sier det var en teknisk feilmelding på landingshjulene som utløste aksjonen.

Hun opplyste til Dagbladet ca. klokka 10.30 at flyet fra DAT (Danish Air Transport) allerede hadde landet og feilmeldingen om bord og nødalarmen var avblåst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer