Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-år etter drap på bror

Mannen (41) som i fjor høst drepte sin bror og skadet to i Brønnøysund, ble dømt til 17 års forvaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 25.november 2005, skjøt og drepte den da 40 år gammle mannen sin bror (31) utenfor Brønnøysund sentrum. Han skadet også sin ekskjæreste, samt en tilfeldig forbipasserende. I dag ble den 41 år gamle mannen dømt til 17 års forvaring i Hålogaland lagmannsrett. 

Gjentakelsesfare

- Hensynet til gjentakelsesfaren og samfunnets behov for vern mot tiltalte i en periode, tilsier at han bør idømmes forvaring, sa aktor førstestatsadvokat Geir Fornebo i sin avsluttende prosedyre i Hålogaland Lagmannsrett i dag, melder Helgeland Arbeiderblad.

Lagmannsretten dømte altså 41-åringen fredag ettermiddag til 17 års forvaring. I tillegg må mannen betale 1,3 millione kroner i erstatning.

Drepte i Amfetaminrus

41-åringen var ruset på amfetamin da drapet fant sted, uten at dette førte til at straffen ble redusert.

- Vår vurdering er at 41-åringen handlet i en rusutløst psykose, og etter vår forståelse av gjeldende rett fritar ikke slik forbigående psykose for straff, sa psykiater Andreas Eirik Hamnes.

Mannens forsvarer, Morten Furuholmen, mente at det var mer som lå bak.

- Det er for enkelt å si at selvforskyldt rus alene var den utløsende faktor for den psykosen min klient befant seg i den aktuelle kvelden. Amfetamininnholdet i blod- og urinprøve var så minimal at det etter mitt syn ikke kan slås fast at dette var det som utløste hans psykotiske episode, sa Furuholmen.