FORSVUNNET: 17 år gamle Emilie forsvant på vei til sitt hjem i danske Korsør natt til søndag. Foto: Privat
FORSVUNNET: 17 år gamle Emilie forsvant på vei til sitt hjem i danske Korsør natt til søndag. Foto: PrivatVis mer

17 år gamle Emilie forlot de to venninnene klokka fire natt til søndag. Hun kom aldri hjem

Sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka fire natt til søndag gikk de tre venninnene av toget i Korsør, Danmark. De hadde vært på fest i Slagelse, og skulle gå hver til sitt.

17 år gamle Emilie sa god natt til de to andre jentene. De satte seg i en taxi, mens hun bega seg alene i retning huset hvor hun bor med sin familie. Dit kom hun aldri.

Søndag morgen, da det ble klart at hun hadde blitt borte, ble det satt i gang en stor leteaksjon. Søket måtte avbrytes søndag kveld, men ble gjenopptatt mandag morgen.

14 000 innbyggere

Lars Denholt, politiassistent, Sydsjælland og Lolland Falsters Politi, forteller til Dagbladet at de søker alle tenkelige steder i den lille byen med litt over 14 000 innbyggere.

- Inntil videre har vi forsøkt å lete på alle aktuelle steder. Vi har vært ved stasjonen nede i Korsør, og alle andre steder hvor det kan tenkes at hun kan være, sier han.

- I går og i dag har mellom 100 og 150 frivillige gjennomsøkt store områder til fots. Det er en liten by og veldig mange kjenner enten familien eller Emilie. Derfor er det også stor interesse for å hjelpe til. Vi ser den samme tendensen på Facebook, hvor man også har etterlyst henne.

Det er opprettet en gruppe der frivillige organiserer søket, og informerer om hvilke deler av byen de har lett i. I skrivende stund er det omlag 3000 medlemmer.

- Selvfølgelig påvirker det lokalmiljøet når ei 17 år gammel jente forsvinner sporløst. Alle går rundt med et håp om at vi skal finne henne, og at vi skal finne henne i god behold, sier Denholt.

Helikoptersøk

I dag har politihelikopteret igjen tatt til lufta etter at det i natt måtte settes på bakken på grunn av regnvær. Denholt forteller at de foreløpig står på bar bakke i søket, og derfor ikke har innkalt ekstrapersonell.

- Vi prøver nå å se om vi kan finne retninger som vi kan arbeide videre med. Så må vi etterhvert finne ut av om vi skal iverksette en etterforskning, noe vi ikke har gjort på dette tidspunktet, sier han.

- Det kommer hele tiden nye tips og alle leter. Både stort og smått meldes inn, men foreløpig ingenting som har ført til noe gjennombrudd. Vi oppfordrer folk til å fortsette å tipse oss.

Rystet

Familien er rystet over forsvinningen, og forteller til danske Ekstrabladet at dette er veldig ulikt henne. Moren forteller at hun aldri har vært borte tidligere, og fetteren Robin Witzner sier at hun ikke er den typen jente som bare forsvinner.

- Hun er ei snill jente. Hun jobber i kirka og synger i kor. Hun møter alltid opp når hun skal, og er aldri borte fra jobben. Hun drar på byen innimellom, men hun er ikke den type jente som drikker seg full, fester og ikke kommer hjem i tide, sier han.

Han har selv deltatt i søket, både i Korsør og i Slagelse etter at de fikk inn tips om at hun ble observert der. Det viste seg å være feilaktig informasjon. Han sier også at det er uforståelig at noe slikt skal skje i det lille lokalsamfunnet hvor alle kjenner alle.

- Dette er Korsør. Det er en liten by og alle kjenner alle. Det pleier aldri å skje noe her. Folk har skrevet og lurt på hvorfor hun gikk hjem alene, men det skjer aldri noe i Korsør, sier Witzner, som nå er opptatt av at så mange som mulig skal bistå i søket.

Emilie er 168 centimeter høy, med alminnelig kroppsbygning og har langt brunt hår. Hun var iført en langermet svart hettegenser med en svart bluse under, i tillegg til blå jeans og blå Adidas-sko.