DØDE: Ei 17 år gammel jente døde og ei 23 år gammel kvinne er kritisk skadd etter at ei 15 år gammel jente løp rundt med kniv på Sørlandssenteret i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
DØDE: Ei 17 år gammel jente døde og ei 23 år gammel kvinne er kritisk skadd etter at ei 15 år gammel jente løp rundt med kniv på Sørlandssenteret i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Knivstikking i Kristiansand:

17 år gamle Marie Skuland døde etter knivstikking i Kristiansand

17 år gamle Marie Skuland fra Kristiansand døde etter knivstikking. En kvinne (23) er kritisk skadd etter hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAR DU TIPS, BILDER ELLER VIDEO? KONTAKT: 2400@db.no eller 24 00 00 00.

(Dagbladet): Onsdag kveld ble to personer skadd etter en knivstikking inne på en Coop Obs-butikk på Sørlandssenteret i Kristiansand.

17 år gamle Marie Skuland fra Kristiansand døde som følge av skadene. Hun var ansatt som sommervikar på Coop Obs på Sørlandssenteret.

- Hun gikk av med døden like etter en operasjon i 22-tida i går, sier Cecilie Pedersen Hille, fungerende påtaleleder Agder politidistrikt under en pressekonferanse torsdag formiddag.

Ei 23 år gammel kvinne som var kunde på butikken ble også knivstukket inne på Coop-butikken og er nå kritisk skadd.

- Kvinnen ble først operert ved Sørlandet sykehus. Natt til i dag ble hun fløyet med luftambulanse til Oslo for ny operasjon. Tilstanden er kritisk, sier Hille.

Pågrepet

Ei 15 år gammel jente knivstakk to personer på to forskjellige steder inne på butikken. Hun er nå siktet for drap og drapsforsøk.

- 15-åringen er kjent for politiet og helsevesen, sier påtaleleder.

Hun ble pågrepet uten dramatikk, ifølge politiet.

- Hun hadde tidligere på dagen rømt fra en barnevernsinstitusjon på Sørlandet, opplyser Hille.

Relasjonene mellom de fornærmede og den sikta etterforsker politiet nærmere og har nå ingen opplysninger om dette.

- Hun ble forsøkt avhørt i går, men det måtte avbrytes på grunn av tilstanden hennes. Hun er nå lagt inn på Barne- og ungdomspsykiatrisk i Arendal, sier Hille.

Det er snakk om en frivillig innleggelse, hvor 15-åringen blir undersøkt. Hun vil senere torsdag bli framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett torsdag ettermiddag.

Jentas forsvarer, Hege Klem, sier at hun har hatt et møte med sin klient, men at de ikke snakket om saken.

- Hun var ikke i stand til å bli avhørt. Hun er dypt fortvilet, sier Klem til NTB.

- I sjokk

- Familien er selvfølgelig helt i sjokk og har det helt forferdelig nå. De har gode folk rundt seg og prøver å håndtere situasjonen som best de kan, sier Åse Johnsen Drabløs, bistandsadvokat for avdødes familie.

Hun har bare hatt en kort samtale med foreldrene, og sier de trenger å være i fred.

- Dette er snakk om en veldig akutt situasjon og de har bare kontakt med de som er mest nødvendig, sier bistandsadvokaten.

Ber vitner melde seg

- Vi har sikra spor på åstedene og har gjennomført vitneavhør med ansatte og andre vitner. I dag har vi møte med Coop og jobber med ivaretakelse og fortsetter med avhør, sier Hille.

Pårørende ber om ro og om å ikke bli kontaktet av media eller andre.

Politiet ber eventuelle vitner som var på Sørlandssenteret i går om å melde seg.

- Spesielt de som har vært inne på Coop Obs bes ringe 02800, sier hun.

- Det er med stor sorg at vi har mottatt melding om at en av våre medarbeidere på Coop Obs døde som følge av skadene hun ble påført i den tragiske hendelsen i går. Våre tanker og dypeste medfølelse går til familie, kolleger og etterlatte, sier administrerende direktør Tore Klovning i Coop Sørvest.

Hørte skrik

En ansatt i butikken sier til Fædrelandsvennen at to personer ble knivstukket i magen og i siden.

En annen ansatt forteller om skrik fra butikkens kjøkkenavdeling.

- Det lå en dame på golvet og holdt seg for magen. Hun fortalte at hun var knivstukket av ei jente, sier den ansatte til Fædrelandsvennen.

Politiet opplyser under pressekonferansen at de to kvinnene ble knivstukket to ulike steder i Coop-butikken.

Krisestab

Kristiansand kommunes psykososiale kriseteam følger opp de berørte etter knivstikkingen.

- Dette er vondt og dypt tragisk. Våre tanker går først og fremst til avdødes nærmeste og den skadde og hennes familie. Det er ufattelig at byen igjen rammes av en slik tragisk hendelse der svært unge mennesker er innblandet, sier fungerende ordfører Jørgen Kristiansen, på kommunens nettside.