Russisk asylsøker terrorsiktet. Trusselnivået i Norge er oppjustert

17 år gammel russisk statsborger pågrepet og terrorsiktet av PST. Bar på sprengladning i Oslo sentrum

- Han har vært en bekymring. 

KJENNING: Politiadvokat Signe Aalling og PST-sjef Benedicte Bjørnland (til høyre) forteller at PST har pågrepet en 17 år gammel russisk gutt som de har hatt kjennskap til. De kaller ham «en bekymring». Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har siktet en 17 år gammel russisk statsborger og asylsøker etter at de lørdag kveld pågrep ham med en gjenstand på 30 x 30 cm på Grønland i Oslo, som viste seg å være en sprengladning.

- Han er siktet for å ha hatt ulovlig befatning med eksplosivt materiale, sier politiadvokat Signe Aaling under en pressekonferanse ved PSTs lokaler i Nydalen.

- En bekymring

Samtidig har sikkerhetstjenesten oppjustert trusselnivået til sannsynlig i Norge, forteller PST-sjef Benedicte Bjørnland.

De to forteller at gutten er en kjenning av politiet, og at de over en periode har drevet forebyggende arbeid overfor ham. De vil ikke si hvor lang tid det er snakk om, eller hvor langt tilbake dette fant sted. 17-åringen kom til Norge sammen med familien sin i 2010.

- Han har vært en bekymring i forkant, uten at vi vil gå mer inn på det, sier PST-sjefen, og opplyser at gutten er bosatt i Oslo.

Terrorangrep med smitteeffekt

Under pressekonferansen forteller de at 17-åringen ble pågrepet etter tips fra publikum. PST kaller sprengladningen for en «primitiv, improvisert sprengladning med et begrenset skadepotensial».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer