Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-årig brannvakt var pyroman

Avslørte seg da han la ut bilder av brannene på hjemmesiden sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I slutten av 2005 herjet pyromanfrykten i det lille lokalsamfunnet Dal i Eidsvoll. Natt etter natt gikk 17-åringen brannvakt sammen med lokalmiljøets voktere. Nå er tenåringsgutten selv siktet for å ha startet åtte branner, skriver Romerikes Blad.

To 18 år gamle kamerater av gutten er også siktet i flere av sakene.

Gjennombruddet kom i politiavhør i forrige uke. Ett år etter brannene klarte 17-åringen ikke å holde tett lenger. Overfor etterforskerne ved Eidsvoll og Hirdal lensmannskontor tilsto tenåringen at det var han og to kamerater som var brannstifterne, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad.

Angrer på brannene

17-åringen var svært aktiv som brannvakt og i tillegg la han ut bilder av flere av brannene på sin hjemmeside. Flere av bildene var åpenbart tatt før brannmannskapene var på plass.

Politiet hadde derfor raskt tenåringen i søkelyset, men klarte ikke å knytte han til ugjerningene. Gutten fikk på et tidspunkt et forelegg på 3000 kroner for å ikke ha gjort nok for å slukke brannene.

Etter dette ble gutten intervjuet i Eidsvoll Ullensaker Blad og klaget på at han følte seg mistenkeliggjort.

Romerikes Blad var i går i kontakt med gutten og hans foreldre.

PÅTENT: 17-åringen har tilstått å stå bak en rekke branner sammen med to kamerater på 18 år. Han er nå siktet for åtte branner, som fant sted i 2005. Foto: Eidsvoll Ullensaker Blad
PÅTENT: 17-åringen har tilstått å stå bak en rekke branner sammen med to kamerater på 18 år. Han er nå siktet for åtte branner, som fant sted i 2005. Foto: Eidsvoll Ullensaker Blad Vis mer

- Jeg angrer fryktelig på det jeg har gjort, sier 17-åringen til avisa.

Uklart motiv

Politiet forteller at motivet for brannene foreløpig er helt uklart. De tre tenåringene kan bli tiltalt etter mordbrannparagrafen og vil trolig bli stilt økonomisk ansvarlig for skadene, som trolig er i millionklassen.

Det var blant annet en garasje og et lagerlokale på Furuseth-senteret som ble tent på. Alle brannene fant sted i oktober, november og desember 2005.

image: 17-årig brannvakt var pyroman