Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-åring anholdt for bombeplaner mot Malmö-skole

I sommer ble han trodd av tingretten da han nektet å ha planlagt en massakre på Slottsstadens skole i Malmö. Nå er 17-åringen pågrepet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror at 17-åringen fra Malmö har fortsatt å planlegge en bombeaksjon mot sin gamle skole etter at han ble frifunnet, og det er derfor han nå er pågrepet igjen.

17-åringen og en 16 år gammel kamerat ble pågrepet sammen i en leilighet i Malmö seint torsdag kveld, bare noen timer etter at politiet helt tilfeldig kom på sporet av planene hans.

Det skjedde i et avhør torsdag kveld av tre unge gutter som hadde stjålet en bil i Staffanstorp nord for Malmö. Biltyvene fortalte at en 17-åring og en 16-åring hadde tvunget de tre til å stjele bilen. De tre skal også ha sagt at bilen skulle brukes i forbindelse med et drap.

- Hvem som skulle drepes og hvor kom ikke fram, men det var mistanke om at begge guttene skulle fullføre planene sine, sier politibetjent Anders Hallberg i Lund til Aftonbladet.

Lagret bomber

Det viste seg at 17-åringen var den samme som allerede i fjor høst ble tatt for å lagre hjemmelagde bomber hjemme og samtidig sendte e-post med dødstrusler til rektor og lærere på sin gamle skole Slottsstadens i Malmö.

I tingretten i Malmö i sommer ble gutten frikjent på grunn av bevisets stilling. Retten trodde heller ikke at han ville være i stand til å gjennomføre truslene.

Også en yngre kamerat som var tiltalt for det samme, ble frikjent.

Etter pågripelsene seint torsdag gjennomførte politiet ransaking i 17-åringens leilighet i Malmö og i en leilighet utenfor Lund

- Forberedte drap

Begge ungdommene ble ført til politihuset i Malmö uten dramatikk. De er mistenkt for ulovlig tvang mot de tre biltyvene og for forberedelser til drap.

Verken politi eller påtalemyndighet vil fortelle hva som ligger til grunn for de nye mistankene om planlegging av attentat mot skolen.

Da guttens bolig ble ransaket i fjor høst, fant politiet tre ferdige hjemmelagde bomber. De fant også materiale som kan brukes til å lage flere kraftige bomber.

I tingretten i sommer ble det klart at guttene er fascinert av skolemassakren i Columbine i USA, og de ønsket å gjøre det samme i Malmö, skriver Aftonbladet. Bak planene skal det stå en organisasjon kalt Magna Vox. I spissen for dem sto angivelig 17-åringen fra Malmö, som skal ha fått en kamerat til å stjele våpen som han planla å bruke under en massakre. Han gjorde også notater på PC-en sin der han planla massakren i detalj.

Men tingretten kom altså til at det meste var tomt prat.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media