Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-åring arrestert for å ha tvitret støtende om OL-deltaker

Arrestasjonen møtes med sterke reaksjoner: - Vi kan ikke kontrollere Twitter, sier oppgitt politi.

HETSET PÅ TWITTER:  OL-deltakeren Tom Daley fikk støtende meldinger fra en 17-åring. 17-åringen ble seinere arrestert. Foto: REUTERS/Toby Melville
HETSET PÅ TWITTER: OL-deltakeren Tom Daley fikk støtende meldinger fra en 17-åring. 17-åringen ble seinere arrestert. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  I går bekreftet britisk politi at de hadde pågrepet en 17 år gammel gutt for å ha sendt en støtende twitter-melding til stuperen Tom Daley som nå deltar i OL i London.

Daley og lagkameraten hans Pete Waterfield havnet på den sure fjerdeplassen i synkronstup fra timeteren i OL i helga. Kort tid etter konkurransen mottok Daley en twitter-melding  fra brukernavnet Rileyy69 der det sto : «Du sviktet faren din, jeg håper du vet det.» 

17-åringen skrev også at han hadde lyst til å drukne Daley.

Stuperens far, som Daley har beskrevet som sin store inspirator, døde i fjor av hjernekreft, og Daley svarte på den støtende meldingen ved å tvitre:  «Etter å ha gitt alt jeg har... får du idioter som sender meg dette.»

Twitter-storm Meldingen utløste en strøm av støtte til OL-stuperen og rasende meldinger mot profilen «Rileyy69» som det viste seg at den 17 år gamle gutt sto bak.

17-åringen forsøkte da å unnskylde seg. 

- Jeg beklager kompis, jeg ville bare at du skulle vinne fordi det er OL. Jeg er bare irritert for at vi ikke vant og jeg er lei for det, Tom, vær så snille å tilgi meg, skrev han blant annet.

Likevel ble hendelsen etterforsket av politiet og gutten pågrepet, mistenkte for «ondsinnet kommunikasjon», ifølge The Daily Telegraph.

Overdrivelse
Arrestasjonen av 17-åringer møter kraftige reaksjoner fra flere som mener det er en overdrivelse.

- Gutten ble arrestert med grunnlag i «Ondsinnet kommunikasjons-bestemmelsen fra 1988»(Malicious Communications Act 1988.) Visste dere at det fantes en slik bestemmelse? Nei, det gjorde ikke jeg heller og ikke visste jeg at den har så vide bruksrammer, skriver  kommentarjournalisten Melanie Phillips.

- Hva i all verden skjer med ytringsfriheten i Storbritannia? Spør hun seg, og konkluderer med at fornærmelser aldri bør kriminaliseres.

- Som avisspaltist får jeg denne typen meldinger hele tida fra personer som åpenbart vil støte meg og det er stadig mye støy på twitter på grunn av slike støtende meldinger. Skal alle disse avsenderne da bli anmeldt? Selvsagt ikke. Det ville vært like ugjennomførbart som overdrevent strengt, skriver hun.

Politiet oppgitt
Også i politiet er det flere som er oppgitt over arrestasjonen.

- Vi kan ikke kontrollere Twitter, sier en av toppene i det britiske politiets fagforening, Simon Reed til Daily Mail.

- Kan vi gå inn og være politi på internett hver gang det er noen som støter andre? Jeg tror ikke vi har ressurser til dette. Vi kan ikke ha et internett hvor alt er lov, men politiet kan ikke involveres politiet hver gang det sies noe uhyggelig, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media