17-åring arrestert for å ha tvitret støtende om OL-deltaker

Arrestasjonen møtes med sterke reaksjoner: - Vi kan ikke kontrollere Twitter, sier oppgitt politi.

HETSET PÅ TWITTER:  OL-deltakeren Tom Daley fikk støtende meldinger fra en 17-åring. 17-åringen ble seinere arrestert. Foto: REUTERS/Toby Melville
HETSET PÅ TWITTER: OL-deltakeren Tom Daley fikk støtende meldinger fra en 17-åring. 17-åringen ble seinere arrestert. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  I går bekreftet britisk politi at de hadde pågrepet en 17 år gammel gutt for å ha sendt en støtende twitter-melding til stuperen Tom Daley som nå deltar i OL i London.

Daley og lagkameraten hans Pete Waterfield havnet på den sure fjerdeplassen i synkronstup fra timeteren i OL i helga. Kort tid etter konkurransen mottok Daley en twitter-melding  fra brukernavnet Rileyy69 der det sto : «Du sviktet faren din, jeg håper du vet det.» 

17-åringen skrev også at han hadde lyst til å drukne Daley.

Stuperens far, som Daley har beskrevet som sin store inspirator, døde i fjor av hjernekreft, og Daley svarte på den støtende meldingen ved å tvitre:  «Etter å ha gitt alt jeg har... får du idioter som sender meg dette.»

Twitter-storm Meldingen utløste en strøm av støtte til OL-stuperen og rasende meldinger mot profilen «Rileyy69» som det viste seg at den 17 år gamle gutt sto bak.

17-åringen forsøkte da å unnskylde seg. 

- Jeg beklager kompis, jeg ville bare at du skulle vinne fordi det er OL. Jeg er bare irritert for at vi ikke vant og jeg er lei for det, Tom, vær så snille å tilgi meg, skrev han blant annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer