Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-åring døde. 18-åringer tiltalt for grov kroppskrenkelse

To menn på 18 år er tiltalt for grov kroppskrenkelse i forbindelse med dødsfallet til en 17-åring etter en fest i juni 2017. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fornærmede 17-åringen døde på Ullevål sykehus 12. juni i fjor. Da hadde han ligget i koma siden 3. juni da han var på en fest i Drammen. På festen hadde han tatt narkotika og senere blitt utsatt for vold av to jevnaldrende kamerater, som ble siktet i saken.

I ettertid var det uklart om han døde i forbindelse med volden, eller om han døde av stoffet alene. Da den endelige obduksjonsrapporten kom i oktober, konkluderte imidlertid Oslo universitetssykehus med at dødsfallet sannsynligvis skyldtes MDMA-forgiftning, skrev Drammens Tidende.

- Avdøde hadde en høy konsentrasjon av MDMA i blodet og den påviste konsentrasjonen er i et område som er assosiert med alvorlige organskader og dødelig utfall. Av voldsbruk har OUS funnet skader som er forenlig med stump vold. De påviste skader etter voldsbruk er i seg selv ikke av livstruende alvorlighetsgrad, het det i en pressemelding fra sykehuset.

Etter den endelige obduksjonsrapporten valgte politiet å nedjustere siktelsen mot de to 18-åringene – som var henholdsvis 17 og 18 år da hendelsen skjedde- fra grov kroppsskade til grov kroppskrenkelse.

Tirsdag opplyser politiet at saken nå er ferdig etterforsket fra deres side. Statsadvokaten i Vestfold, Telemark og Buskerud har besluttet å tiltale de to for grov kroppskrenkelse, som har en strafferamme på inntil 6 års fengsel. Tiltalen omfatter ikke noe vedrørende dødelig utfall.

Saken er berammet i Drammen tingrett, men dato er foreløpig ikke fastsatt. Hege Akre er bistandsadvokat for de etterlatte og de to tiltalte forsvares av advokatene Anders Green og Monica Tennebø.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!