17-åring dømt for å ha delt sexvideo

Må slås hardt ned på, sier tingretten.

- UMULIG Å FÅ FJERNET: Tingretten har reagert kraftig på spredning av en sexvideo på sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Rolf Vennenbernd, DPA/NTB Scanpix.
- UMULIG Å FÅ FJERNET: Tingretten har reagert kraftig på spredning av en sexvideo på sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Rolf Vennenbernd, DPA/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 17 år gammel gutt er dømt til fem måneders betinget fengsel for å ha delt en video der han har seksuell omgang med ei jente under 18 år uten hennes samtykke.

Gutten filmet mens de hadde sex, og sendte senere videoen til flere via Snapchat og Facebook Messenger. Deretter ble filmen spredt videre i høy fart, fastslår retten ifølge NRK.

Gutten forklarte i retten at han var overbevist om at jenta visste at han filmet, men ga uttrykk for at han forstår at hun ikke samtykket i at han sendte filmen til andre.

Retten fastslår at det må slås hardt ned på spredning av filmopptak av seksuell aktivitet med personer under 18 år, særlig når filmen havner på nettet hvor det er så å si umulig å få fjernet den.

I tillegg til den betingede fengselsstraffen med en prøvetid på to år, må gutten betale jenta 20.000 kroner i oppreisning.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer