17-åring dømt til 112 års fengsel

17 år gamle Kip Kinkel ble i dag dømt til 112 år i fengsel. Kinkel skjøt og drepte foreldrene sine, før han tok livet av to studenter på Thurston High School i Springfield.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapene fant sted 21. mai i fjor.

- Jeg tenkte gjennom hva jeg kunne si for å få de etterlatte til å føle seg bedre. Men ingenting kan fjerne den smerte og ødeleggelse jeg har forårsaket. Jeg er virkelig lei meg, sier Kinkel ifølge nyhetsbyrået AP.

Kinkel sa seg skyldig i fire drap og 26 drapsforsøk på medstudenter. Tidligere i rettssaken sa han seg villig til å sone 25 år i fengsel for drapene, men dommer Jack Mattison valgt å legge til tid for drapsforsøkene.

- Hvis Herr. Kinkel blir sittende i fengsel resten av livet, uten mulighet til å slippe ut, kan det kanskje forhindre andre fra å ta med skytevåpen på skolen, sier Mark Walker. Han var faren til Ben Walker, en av de to studentene som ble drept.

Andre foreldre til barn på skolen hadde møtt fram. Michael Crowley sier at sønnen hans, Ryan, ikke orket å være i rettssalen med Kinkel. Da skytedramaet utspant seg, rettet Kinkel rifla mot Ryans hode, og trakk av. Rifla klikket. Ryan ble reddet fordi Kinkel hadde sluppet opp for kuler.

- Ikke gi Kip Kinkel beskjed om at han ikke skal straffes for å rette et skytevåpen mot Ryans panne, sa Michael Crowley til dommeren. Det var et klart signal om at Crowley mente Kinkel måtte dømmes for drapsforsøkene også.

- Og ikke gi Ryan beskjed om at det ikke spilte noen rolle.

DØMT: Kip Kinkel ble dømt til 112 års fengsel.