Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jodel

17-åring dømt til fengsel for Jodel-trussel

En 17 år gammel gutt er i Alstahaug tingrett dømt til 15 dagers fengsel for å ha lagt ut en trussel mot en videregående skole via mobilappen Jodel.

JODEL: Appen Jodel gjør det mulig å kommunisere anonymt. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix.
JODEL: Appen Jodel gjør det mulig å kommunisere anonymt. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trusselen ble lagt ut i mars i fjor. Meldingen 17-åringen la ut inneholdt et bilde av en hånd formet som en pistol fulgt av teksten «don't come to school tomorrow», skriver VG.

Ifølge avisen er fullbyrdingen av straffen utsatt med 18 måneder forutsatt at gutten gjennomfører ungdomsoppfølging i konfliktrådet.

Flere ungdommer har de siste par årene blitt siktet og dømt for å legge ut trusselmeldinger mot skoler, enkeltpersoner og rådhus via mobilappen Jodel.

Den brukes til å dele tekstmateriale og bilder med personer i geografisk nærhet. I utgangspunktet er alt anonymt, men selskapet har vært klare på at de vil samarbeide med politiet dersom brukerne bruker appen til å fremsette eksempelvis trusler.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!