17-åring dømt til seks års fengsel

En 17 år gammel gutt er dømt til seks års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge, og en 23-åring er dømt til tvunget psykisk helsevern etter drapet på Svein André Karlsen ved Hokksund i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21 år gamle Svein André Karlsen døde 11. januar i fjor etter at han var blitt knivstukket 21 ganger og slått med balltre ved Hoensvannet i Øvre Eiker i Buskerud.

17-åringen var tiltalt for drap, men Eiker, Modum og Sigdal tingrett frifant ham for drapstiltalen og dømte ham i stedet for legemsbeskadigelse med døden til følge med særlig farlig redskap, melder Drammens Tidendes nettutgave.

23-åringen var psykotisk i gjerningsøyeblikket og kunne derfor ikke idømmes fengselsstraff. Han er imidlertid funnet skyldig i drap.

En kvinne på 26 år ble dømt til ett års fengsel for grov legemsbeskadigelse.

Under rettssaken har det kommet fram at de tre oppsøkte Svein André Karlsen hjemme. Han ble med dem på biltur, og ved Hoensvan net begynte de å slåss. Karlsen ble slått med et balltre så hardt at balltreet knakk, og han ble påført 21 knivstikk.

Den yngste av de tiltalte forklarte i retten at de lot Karlsen ligge igjen ved vannet, mens de selv kjørte tilbake til en fest de hadde vært på tidligere på kvelden. På veien tilbake stoppet de på en bensinstasjon for å vaske av seg blod. Senere solgte de Karlsens mobiltelefon for å få penger til narkotika.

Aktor hadde lagt ned påstand om 11 års fengsel for den 17 år gamle tiltalte og tre års fengsel for kvinnen.

(NTB)