Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-åring dømt til to års fengsel etter å ha mishandlet og drept dyr i årevis

Dømt i Kristiansand tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha mishandlet, plaget og drept dyr siden han var seks-sju år gammel, er en 17-åring dømt til to års fengsel i Kristiansand tingrett for dyremishandling.

Ett år av straffen gjøres betinget av hensyn til guttens unge alder. 17-åringen må dermed sone ett år i fengsel, skriver Fædrelandsvennen.

- En fengselsstraff er etter rettens oppfatning de rammene tiltalte per i dag trenger for å avstå fra å begå nye alvorlige kriminelle handlinger, heter det i dommen.

Gutten har en lang historie når det gjelder å mishandle dyr. I retten fortalte han at det begynte med frosker og ormer, men etter hvert gikk det over til litt større dyr. Han er nå dømt for å ha begått grov vold mot en ilder, fire kaniner, to hamstere, en vaktel og flere padder. Alle dyrene ble mishandlet og til slutt drept.

Totalt er 17-åringen dømt for 41 kriminelle forhold, som også inkluderer vold mot en saueeier og en ansatt i barnevernet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media