17-åring fengsles i fire uker

17-åringen som er siktet for å ha knivdrept en 22-åring i Alta natt til lørdag, skal sitte fire uker i varetekt med brev- og besøkskontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17-åringen erkjente seg ikke straffskyldig etter politiets siktelse, men sa seg likevel enig i kjennelsen på fire ukers varetekt i Alta forhørsrett i ettermiddag.

Foreløpig er ikke hendelsesforløpet helt klarlagt, men politiet har ut fra avhørene så langt funnet grunn til å endre siktelsen fra legemsbeskadigelse med døden til følge, til forsettlig drap.

- Vi har foreløpig ikke foretatt noe formelt avhør av 17-åringen, men han erkjenner ikke straffskyld ut fra siktelsen, opplyser politiadjutant Gøril Lund ved Vest-Finnmark politidistrikt.

Hun la ned påstand om åtte ukers varetektsfengsling av 17-åringen i fengslingsmøtet i forhørsretten. Knivstikkingen skjedde natt til lørdag på en døgnåpen bensinstasjon i Alta.

Ifølge opplysninger fra vitner skal 17-åringen ha gått rett bort til 22-åringen da han kom inn på bensinstasjonen. Han skal ha trukket en kniv opp fra en lomme, før han stakk 22-åringen i magen.

22-åringen segnet øyeblikkelig om. Vel et halvt døgn senere døde han på Regionsykehuset i Tromsø av de omfattende skadene i mageregionen.

(NTB)