17-åring fengslet etter kioskran i Oslo

En 17 år gammel mann er varetektsfengslet fram til 27. april, siktet for ranet av en kiosk i Ullevålsveien i Oslo natt til påskeaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17-åringen ble pågrepet like etter ranet som skjedde ved 03-tiden natt til lørdag, og ble fremstilt for fengsling i går. En annen ungdom var i natt fortsatt på frifot. Politiet mistenker ham for å stå bak ranet sammen med 17-åringen. Ifølge vitner truet 17-åringen og den andre til seg penger ved hjelp av en gassdrevet luftpistol.

I to andre ranssaker fra påskehøytiden står Oslo-politiet nærmest uten spor. Det ene ranet var mot en 7-eleven-butikk i Stolmakergata i Oslo like før klokken 17 fredag kveld. Der truet to væpnede menn til seg rundt 5.000 kroner fra en kvinnelig ansatt. Det andre ranet skjedde ved 21-tiden fredag kveld mot en storkiosk i Vogts gate. Der truet en mann med pistol til seg mellom 7.000 og 8.000 kroner.

Langfredag morgen ble også en brille- og klokkebutikk i Ekebergveien i Oslo utsatt for ran. To tyver med finlandshetter rygget en bil gjennom butikkvinduet 2 meter inn i lokalet, og tok med seg briller og klokker. Deler av butikken ble knust, og politiet tror profesjonelle tyver kan stå bak.

(NTB)