17-åring fikk 172 millioner av Yahoo

Det ble en kostbar lærepenge for datagiganten.

<strong>APP:</strong> Til tross for appen Summlys enkle design, og at bare noen få brukte appen, lyktes 17 år gamle Nick D'Aloisio å selge Summly for 172 millioner kroner til Yahoo. Foto: REUTERS / Suzanne Plunkett
APP: Til tross for appen Summlys enkle design, og at bare noen få brukte appen, lyktes 17 år gamle Nick D'Aloisio å selge Summly for 172 millioner kroner til Yahoo. Foto: REUTERS / Suzanne Plunkett Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 17 år gamle Nick D'Aloisio er grunderen bak og administrerende direktør i selskapet Summly.

Summly står bak en app som lagde sammendrag av nyheter på nettet.

Nå er appen stengt av Yahoo - som kjøpte den for 172 millioner kroner.

Tjente ikke penger Det var ikke mange som brukte Summly. Selskapet tjente ikke penger, og det var ingenting teknisk eller designmessig genialt med appen, skriver Business insider.

Ifølge Summlys nettside er det organisasjonen «SRI International» som står bak teknologien av appen, men det var 17-åringen kom sto bak koden til selve appen.
Så hvorfor i alle dager kjøpte Yahoo appen?

Det spørsmålet spør Business insider seg, og de mener å ha svaret.

Yahoos «Siri» Yahoo gjorde en avtale med SRI om å kjøpe den typen teknologi, og en kilde sier til avisa at Yahoo har på plass avtaler om overføring av IP, kode og teknologi med selskapet.

SRI var også selskapet bak utviklingen av «Siri», som nå finnes i Apples iPhone.

Internt i Yahoo-konsernet er Summly kalt «Yahoos Siri».

Vil kapre mobilbrukere Ifølge avisas kilder skal Yahoos direktør, Marissa Mayer, ha uttalt at SRIs teknologi kommer til å gjøre store ting for Yahoo fordi den bygger på personlig nyhetstrøm.

Jobben med å få tilpasset teknologien for Yahoo vil ikke gå til noen fra Summly, så 17-åringen får ikke jobbe videre med produktet. Jobben blir overtatt av Yahoos egne ansatte i mobilavdelinga.

Yahoo benyttes mest av PC-brukere, og Yahoo mener denne teknologien gjør det enklere å få brukere fra smarttelefonmarkedet.

<strong>MILLIONÆR:</strong> 17 år ganme Nick D'Aloisio står bak koden og ideen bak appen Summly. Appen er blitt kjøpt av Yahoo for 172 millioner kroner. Foto: REUTERS / Suzanne Plunkett
MILLIONÆR: 17 år ganme Nick D'Aloisio står bak koden og ideen bak appen Summly. Appen er blitt kjøpt av Yahoo for 172 millioner kroner. Foto: REUTERS / Suzanne Plunkett Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer