17-åring følte seg presset av politiet

En 17 år gammel gutt som var sammen med Terje Skogen følte seg så presset av politiet at han valgte å kontakte advokat og nekte flere politiavhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17-åringen var en av tre som var med på bilturen da 18 år gamle Terje Skogen forsvant for tre uker siden. Da han ikke ville stille til flere politiavhør, kom Åmot-lensmann Per Ravnkleven med følgende kommentar til Dagbladet.no:

- Det må være en grunn til at 17-åringen ikke vil forklare seg mer om forsvinningsgåten. Det er vanlig at venner gjør hva de kan for å bistå politiet i slike saker.

Det reagerer 17-åringens advokat, Knut Storberget, kraftig på.

- Jeg er veldig overrasket over at lensmannen argumenterer slik i pressen. Mine telefonlinjer er åpne, og jeg ber om at politiet henvender seg til meg om slikt, sier Storberget til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no erfarer følte 17-åringen seg så presset av politiet at han etter tre avhør valgte å kontakte advokat. Det til tross for at han ifølge lensmannen «fortsatt bare er vitne i saken».

- Jeg ønsker ikke å kommentere hvorfor han kontaktet meg. Men jeg kan si at det var en helt konkret grunn til at han ikke kunne stille til et politiavhør sist mandag. Og jeg er helt sikker på at han vil la seg avhøre senere dersom politiet ber om det og det passer, sier Storberget, som slett ikke liker at 17-åringen blir framstilt med mystikk av lensmannen i pressen.

- Han mener selv at han har sagt alt han vet. Forsvinningen er en like stor gåte for ham som for alle andre, sier Storberget.