17-åring forsøkte å kvele 14-åring i dansk kornåker

Satt i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 17 år gammel gutt er fengslet på Jylland i Danmark etter å ha forsøkt å kvele ei 14 år gammel jente og skjære halsen over på en mann, ifølge politiet.

Gutten er varetektsfengslet i fire uker på en ungdomsanstalt, melder danske medier. Tirsdag kveld holdt han nesten på å ta livet av ei 14 år gammel jente etter å ha veltet sykkelen hennes og slept henne inn i en kornåker.

En forbipasserende motorsyklist fattet imidlertid mistanke da han så den veltede sykkelen langs veien og hørte bråk fra åkeren.

- Han konfronterte gjerningsmannen, som hevdet at jenta hadde brukket et kragebein. Da motorsyklisten bøyer seg over jenta, trekker gjerningsmannen hodet hans bakover og fører en kniv over halsen på ham, opplyser vaktsjef Ole Vanghøj ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 57 år gamle mannen slapp unna med et overfladisk snittsår, mens jenta, som en kort stund var bevisstløs under kvelingsforsøket, ble brakt til sykehus.

Både gjerningsmannens og jentas familie var til stede da politiet ankom åstedet, som ligger ved Skjern sørvest for Herning.

17-åringen skal nå gjennom rettspsykiatriske undersøkelser. Han har forklart politiet at han syklet hjemmefra med den hensikt å skade noen, men han har ikke fortalt hvorfor.

(NTB)