Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-åring fortsatt savnet i Målselv

Forsøkte å redde kameraten da han selv forsvant i den flomstore elva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen etter en 17-årig gutt som forsvant under bading i Takelva ved Olsborg i Målselv kommune i Troms torsdag kveld, fortsetter fredag med full styrke.

Den savnede gutten er fra Afghanistan og bodde på et asylmottak for enslige mindreårige i Olsborg.

Berget kameraten
- Tre gutter var ute for å bade da en av dem fikk problemer. 17-åringer som nå er savnet, hoppet uti og fikk kameraten i land før han selv fikk problemer og forsvant under, forteller operasjonsleder Trond Amundsen i Troms politidistrikt til NTB.

Nesten hundre mann fra Sivilforsvaret, Røde Kors, politiet og andre lokale frivillige har deltatt i letingen etter at meldingen kom inn klokken 19.36 torsdag kveld. Fredag morgen er ti båter satt inn i arbeidet, i tillegg til letemannskaper som går langs elvebredden.

100 personer leter
Distriktssjef Kurt Myrland forteller at også de har satt inn styrker fra Finnsnes, og bidrar både med ATV og Zodiacer i leteaksjonen som foregikk med uforminsket styrke. På det meste skal opp mot 100 personer ha bidratt til aksjonen Hovedredningssentralen Nord-Norge sier mer om hvilke ressurser som er med på jakten.

- Både dykkere og helikopter. Vi holder også på med å sette opp et nett ved utløpet av elva, sa Ørjan Delbekk i Hovedredningssentralen ved 21-tiden til Nordlys.

De tre guttene badet i en kulp i Takelva, ei sideelv til Målselva, like ved Olsborg.

NTB