HADDE SATT OPP TELT: Tre av de involverte er i trygghet. En mann er fortsatt savnet. Foto: Terje Akerhaug
HADDE SATT OPP TELT: Tre av de involverte er i trygghet. En mann er fortsatt savnet. Foto: Terje AkerhaugVis mer

17-åring fra Asker funnet druknet etter telttur i Bærum

Var på guttetur ved Burudvannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 17 år gammel gutt druknet da kanoen han og en annen satt i gikk rundt i Burudvannet i Bærum ved en flytebrygge rundt 30 meter fra land, opplyser operasjonsleder Asbjørn Bjørnnes i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet i 7-tida.

Den andre klarte å svømme i land. De to var blant fire jevnaldrende ungdommer i alderen 16 til 18 som var på guttetur ved Burudvannet.  De involverte er alle fra Asker og Bærum.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 23.43 og rykket ut sammen med brannvesen og dykkere. Det samme gjorde et Sea King-helikopter, men måtte snu på grunn av dårlig vær. Det regnet tett i Bærum i går kveld.

Politiet har fått inn flere ulike forklaringer om hva som skal ha vært foranledningen til ulykken, men ønsker ikke å gå ut med detaljer nå.

- Vi jobber ut fra at det var to personer i en kano, at den gikk rundt og at den ene svømte inn og den andre druknet. Om det er akkurat det som har skjedd, vil etterforskningen svare på. Vi har på nåværende tidspunkt ikke grunn til å tro at det er noe annet enn en ulykke, noe som er tragisk i seg selv, sier Bjørnnes til Dagbladet.

De pårørende er varslet, men politiet vil ikke gå ut med identitet på 17-åringen.

Ulykken skjedde i sørenden av Burudvannet.