17-åring frikjent for piratmusikk på nettet

Har du lagt ut lenker til ulovlige MP3-filer på din hjemmeside? I så fall kan du puste lettet ut - i hvert fall for en liten stund - for ifølge svensk rett begår du ikke noe kriminelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagmannsretten i Skövde i Sverige frikjente i dag en 17 år gammel gutt, som var siktet for brudd på opphavsretten. 17-åringen fra Falkøping har lagt ut flere lenker til ulovlige MP3-filer på sin hjemmeside. Til tross for flere advarsler fra plateselkapenes egen organisasjon, IFPI, nektet gutten å fjerne lenkene, skriver Expressen.

I juli ransaket politet rommet til gutten og beslagla alt datautstyret hans. Senere ble han siktet for brudd på opphavsretten, noe som kan gi opp til to års fengsel i Sverige. Aktor la ned påstand om bøter, men 17-åringen ble blankt frifunnet. Retten skriver i dommen at gutten ikke har spredd MP3-filer, men kun henvist til dem.

IFPI har ennå ikke sagt om de vil anke dommen. Det kan imidlertid bli aktuelt med en sivil rettsak mot 17-åringen, som da risikerer millionsøksmål mot seg.