17-åring hacket Breiviks mail-kontoer

To av mailkontoene til terrorsiktede Anders Behring Breivik er hacket av den norske hackergruppa Noria, som bistår politiet.

HACKET: en 17 år gammel gutt skal ha hacket Anders Behring Breiviks mailkontoer.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HACKET: en 17 år gammel gutt skal ha hacket Anders Behring Breiviks mailkontoer. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Materialet gruppen har fått tilgang til har de gitt til frilansjournalist Kjetil Stormark. Han har, på oppdrag for Magasinet Plot, fulgt det norske og det internasjonale hackemiljøet siden begynnelsen av april. I den siste utgaven av magasinet, forteller initiativtakeren til hackergruppen, 17 år gamle «Fredrik», sin historie.

Lørdag ettermiddag klokka 14.00 overga Stormark materialet til politiet, etter ønske fra hackerne.

- Jeg har overlevert alt materialet jeg har fått fra Noria. Materialet jeg har fått tilgang til er av en så sensitiv art at det er uforsvarlig å omtale det nå, sier Stormark.

Ukjente hackere Han forteller at det var naturlig for gruppa å bruke en mellommann på grunn av faren for å bli identifisert. Stormark mener medlemmene ikke er kjent for politiet.

«Fredrik» er en av landets fremste datahackere.

- Jeg var tydelig på å ikke oppgi identiteten til mine kilder og politiet forsøkte ikke å utfordre meg på kildevernet, sier han.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby vil ikke kommentere om politiet kjenner til at e-postkontoen til Behring Breivik er hacket eller om politiet har fått tilgang til informasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer