OSLO: Videoen, som er filmet onsdag, viser en gjeng unge gutter gå løs på puben Bydels Kro på Tøyen i Oslo. Video: Privat Vis mer

Ungdommer angrep pub i Oslo:

17-åring løslatt etter pub-angrep

Ungdomsgjeng gikk til angrep mot pub på Tøyen. En 17-åring er løslatt etter avhør.

Sjokkerte naboer ble onsdag ettermiddag vitne til at en ungdomsgjeng gikk til angrep på utestedet Bydels Kro på Tøyen i Oslo. Resultatet ble omfattende materielle skader samt at flere pubgjester ble utsatt for vold.

Politiet bekrefter at en av personene på stedet ble lettere skadet.

En 17-åring ble pågrepet i forbindelse med saken, men ble sluppet fri etter avhør i går kveld. Gutten ble blant annet sluppet fri på grunn av lav alder.

Dishanie Amit Eliassen, politiadvokat ved Oslo politidistrikt, vil ikke si noe om hvilke andre vurderinger som ble gjort i forbindelse med løslatelsen eller om 17-åringen har innrømmet forholdet.

- Det er ingen nye pågripelser i saken, sier hun.

Jobber med identifisering

Eliassen opplyser at politiet jobber videre med å identifisere flere av de involverte.

- Vi har snakket med vitner og innhentet videomateriale.

- Har dere identifisert flere?

VARSKU: Politiet står uten verktøy for å håndtere de verste mindreårige kriminelle i Oslo. Video: Marie Røssland. Redigering: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

- Det kan vi ikke opplyse om på nåværende tidspunkt.

- Hvor mange var involvert?

- Det kan vi ikke si noe om på nåværende tidspunkt.

Politiet er kjent med at dette ikke er første gang det har vært slike hendelser på Bydels Kro.

- Det er de samme gjestene ved puben som har vært i involvert i bråk med ungdommer ved to tidligere tilfeller, sier Eliassen.

Høyt prioritert

Eliassen vil ikke opplyse om de involverte er tilknyttet noe gjengmiljø. Hun har tidligere ikke utelukket at det kan bli flere pågripelser i saken.

Politiadvokaten understreker at saken har høy prioritet og oppfordrer vitner om å ta kontakt med politiet.

- Vi ser på det som svært alvorlig med tanke på at det er snakk om ungdom som er involvert. Vi har som mål å oppklare dette, sier hun.

Gikk løs på gjestene

I en video Dagbladet har fått tilgang til, og som er filmet av en nabo, ser man tydelig at guttene går løs på både gjestene og selve utestedet. En av ungdommene slår på pubens dør med noe som ser ut som et kosteskaft, mens en annen plukker opp en stein. Til slutt knuses døra.

Se video øverst i saken.

- Det var iallfall åtte-ti gutter, tilsynelatende med innvandrerbakgrunn - noen ned i 13-15-årsalderen. Angrepet var ganske uprovosert, og jeg så ikke at det var noen konflikt med gjestene før en av mennene på kroa ble angrepet, fortalte en nabo til Dagbladet i går.