17-åring med massakreplaner kastet seg foran trikken

To tyske gutter planla å raide egen skole med armbrøst, skytevåpen og bomber, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Tyskland mener at de i helga har avverget et omfattende angrep mot Georg-Buechner videregående skole i Køln som skulle finne sted om bare to dager. Men politiaksjonen endte likevel tragisk.

En 17 år gammel gutt tok sitt eget liv ved å hoppe foran en trikk etter at han ble avhørt av politiet på fredag, ifølge nyhetsbyrået AP. En 18-åring ble arrestert og har ifølge politiet tilstått å ha planlagt skolemassakren sammen med den nå avdøde kompisen.

De to klassekameratene ble avslørt da andre elever hadde sett at 17-åringen studerte et nettsted med bilder av Columbine-massakren. Rektor ved Georg-Buechner valgte å kontakte politiet.

Da boligene til ungdommene ble ransaket, fant politiet to armbrøster og to luftpistoler, samt det politiet mener er dokumentasjon på at guttene ville gå amok og drepe elever og lærere ved skolen.

Ifølge planene skulle de to også ta i bruk rørbomber og molotowcocktails under drapsraidet.

- De ville drepe og skade folk. Det ble funnet en liste over lærere og elever som trolig skulle være blant duoens ofre, uttalte etterforskningsleder Norbert Wagner på en pressekonferanse i dag, ifølge AP.

Ifølge ham skulle ungdommene gjennomføre det spesielle angrepet på førstkommende tirsdag, som en gruoppvekkende jubileumsfeiring av årsdagen for skoleskytingen i tyske Emsdetten 20. november i fjor. Da ble fem personer drept og flere titalls skadd.

Det er foreløpig uklart hvilket motiv de to unge guttene kan ha hatt.

- AVVERGET MASSEMORD: Her, på den videregående skolen Georg-Buechner i Køln skulle en 18-åring og en 17-åring gå amok med skytevåpen og bomber på tirsdag. Foto: ROBERTO PFEIL / AP
- AVVERGET MASSEMORD: Her, på den videregående skolen Georg-Buechner i Køln skulle en 18-åring og en 17-åring gå amok med skytevåpen og bomber på tirsdag. Foto: ROBERTO PFEIL / AP Vis mer
17-åring med massakreplaner kastet seg foran trikken
<B>SPESIELT VÅPENVALG:</B> Blant beslagene i ungdommenes boliger var to armbrøster.
<B>- SKULLE DREPE OG SKADE:</B> Politiet holdt pressekonferanse om tragedien i dag.