Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-åring med sprengladning fengslet i to nye uker

PST mener mistanken mot 17-åringen er styrket.

AKSJON: Funnet av sprengladningen førte til evakuering og en stor politiaksjon, der sprengladningen ble detonert av politiets robot. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
AKSJON: Funnet av sprengladningen førte til evakuering og en stor politiaksjon, der sprengladningen ble detonert av politiets robot. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den terrorsiktede 17-åringen som ble pågrepet med en sprengladning på Grønland i Oslo før påske, ble i dag varetektsfengslet i nye to uker.

17-åringen har også brev- og besøkskontroll og medieforbud i fengslingsperioden, skriver NRK.

Siktede tar betenkningstid. PST sier at mistanken mot 17-åringen er styrket.

- Ikke hensikt å skade noen

- Vi støttet hans begjæring om løslatelse i dagens fengslingsmøte, sier medforsvarer Kirsten Sigmond, som møtte i retten med 17-åringen i dag.

- Han står på sin forklaring, som han har hatt hele tida, nemlig at han ikke hadde til hensikt å skade noen, sier hun til Dagbladet.

Lørdag 8. april ble et større område på Grønland i Oslo sperret av etter funn av en bombelignende gjenstand ved Vaterlands bro. Samtidig ble en 17 år gammel russisk statsborger pågrepet.

- Hatt det tøft

Han har sittet i varetekt siden hendelsen, siktet for brudd på en paragraf under terrorbestemmelsene i straffeloven. PST kunne ikke be om mer enn to uker i varetekt fordi den siktede er under 18 år.

Sigmond sier til Dagbladet at 17-åringen har hatt det tøft.

- Jeg tenker at barn ikke skal sitte i varetekt. Retten og politiet mener det er fare for bevisforspillelse og at det er særskilte grunne som kan tillatte fengsling, sier hun til Dagbladet.

- Han har hatt det tøft. Han er låst inne og helt utelukket fra alt av medier, sier hun.