17-åring meldte seg etter knivstikking

Overfalt 14-åring og 19-åring på Jæren natt til onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 17 år gammel gutt troppet selv opp på Sandnes politistasjon og meldte seg for overfallet på en 14-åring og en 19-åring på Varhaug på Jæren natt til onsdag.

- Han meldte seg litt over klokka ti i dag tidlig. Han er brakt til sentralarresten i Stavanger og vil bli avhørt der i løpet av dagen, sier lensmann Oddvar Tengesdal til Dagbladet.no. 

Politiet leter nå etter ytterligere to personer, som ifølge vitner satt i bilen som forlot de to åstedene på Varhaug.

- Én av tre antatte gjerningsmenn har meldt seg. Vi kan ikke gå ut med konkrete opplysninger om den taktiske etterforskningen, men vi jobber bredt med å få tak i disse personene, sier Tengesdal.

Knivstukket hjemme

Det var rett før midnatt natt til onsdag at en 14-åring ble stukket i brystet med en skarp gjenstand.Tilstanden hans skal være alvorlig, men stabil, får NTB opplyst ved Hå lensmannskontor. Også en 19-åring ble knivstukket i foten, mens han sov.Han fikk bare lettere skader.

Begge de to skadde befant seg på hvert sitt soverom på to ulike steder på Varhaug. Knivstikkingsepisodene fant sted kort tid etter hverandre, og det er under én kilometer mellom de to husene der knivstikkingen skjedde.

17-åringen hadde bodd på Varhaug

Politiet kjenner ikke til motivet bak overfallene.

-
Førsteprioritet nå er å få tak i de andre gjerningsmennene. Deretter må vi grave dypere etter motiv. Vi vet at 17-åringen bodde på Varhaug og flyttet til Sandnes for en tid tilbake. Vi kan derfor ikke utelukke at gjerningsmennene og den fornærmede kjenner hverandre. De fornærmede bor i en liten bygd, sier lensmann Oddvar Tengesdal til Dagbladet.no.