17-åring omkom i fjellet ved Tromsø

TROMSØ (NTB): Den 17 år gamle Michael Thon fra Tromsø ble i morges funnet omkommet i Trolldalen, fire mil nordvest for Tromsø. Gutten omkom trolig etter å ha falt ned en fjellskrent under en speidertur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for Norges Speiderforbund kommer i ettermiddag til Tromsø.

17-åringen var på en organisert speidertur i Trolldalen sammen med rundt 15 andre guttespeidere og en speiderleder i begynnelsen av 20-åra fra Tromsø-området.

- Sammen med en annen gutt gikk han til en hytte noen kilometer unna for å hente en kamerat. De fant aldri hytta, og av en eller annen grunn skilte de to lag. 17-åringen gikk opp en fjellside. Fra hytta der de var samlet så speiderne lyset på lommelykta hans. Etter en stund forsvant lyset. Vi tror gutten falt ned en fjellskrent. Han kan ha sklidd, det er glatt og isete i fjellet, forteller stasjonssjef Kurt Pettersen ved Tromsø politistasjon til NTB.

Ambulansehelikopter

Politiet i Tromsø fikk melding om ulykken ved 03.30-tiden i natt. Et ambulansehelikopter fra Tromsø ble satt inn i letingen etter gutten, men dette ble avløst av et Sea King redningshelikopter som tok av fra Bodø klokken 04.15. Ved 06.30-tiden fant mannskapet på redningshelikopteret gutten omkommet.

I formiddag ble de speiderne som fortsatt befant seg på hytta brakt til Regionssykehuset i Tromsø, der de fikk tilbud om krisepsykiatrisk hjelp. Tromsøs speiderledere var i ettermiddag samlet, etter å ha mottatt nyheten om ulykken.
- Landssjefen i Norges Speiderforbund, Eli Gulliksen, er reist til Tromsø. Hun regner med å ankomme ved 17-tida. Speiderlederne i Tromsø vil ikke uttale seg om denne saken nå, sier speiderleder Stein Winfeldt til NTB.
Winfeldt deltok ikke på speiderturen til Trolldalen.