Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-åring pågrepet etter trusler om skoleskyting

Onsdag kveld melder politiet at truslene ikke var alvorlig ment.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag har politiet i Drammen pågrepet en 17-åring mistenkt for å ha rettet alvorlige trusler mot en skole. Tenåringen ble tatt inn til avhør, hvor politiet etter hvert kunne konkludere med at truslene ikke var ment alvorlig.

Klokka 12.15 ble politiet kontaktet av NRK, etter at de hadde mottatt tips fra elever på skolen.

Skytevåpen

Ifølge politiet skal tipset ha gått ut på at det sirkulerte bilder på bildedelingstjenesten Snapchat som ble oppfattet som truende.

- På bildene vises det fram et skytevåpen, samt at det nevnes at det skal brukes på skolen i morgen, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, André Kråkenes, til Dagbladet.

Dermed satte politiet i gang etterforskning av saken.

- Videre fant vi fram til en person vi mener kan stå bak disse truslene, og reiste til vedkommendes bopel. 17-åringen ble pågrepet i nærheten av egen bopel, forteller Kråkenes.

Onsdag kveld melder politiet på Twitter at etterforskningen har avdekt at truslene mot skolen ikke har vært alvorlig ment. Rektor ved den aktuelle skolen er nå varslet om at elevene trygt kan komme på skolen igjen i morgen.

Alvorlig

Politiet opplyser om at 17-åringen har vært ukjent for dem tidligere. De understreker også at de ser alvorlig på slike saker.

- Det er vanskelig å si om slike trusler er spøk, eller om det ligger alvor bak, sier Kråkenes og fortsetter:

- Det er ikke første gang vi behandler slike saker. Noen ganger handler det om at folk har vært dumme og trodde at dette er noe som kan legges ut, mens andre ganger har det ligget noe bak truslene.

Politiet opplyser om at 17-åringen vil avhøres i løpet av kvelden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!