17-åring pågrepet etter voldtekt

To jenter ble voldtatt og en seksuelt antastet i Oslo på kvelden 17. mai. Politiet jakter flere gjerningsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En jente på 15 år ble voldtatt i Frognerparken omkring klokka 22.30 i går kveld. Venninna på 14 år skal ha blitt seksuelt antastet, opplyser kriminalvakta ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Store mengder ungdom var samlet i parken i går kveld. De to jentene skal ha sittet sammen med 4-5 gutter før overgrepene fant sted, og flere av disse guttene skal være mistenkt for overgrepene.

- En mann på 17 år ble pågrepet omkring midnatt i går, og er siktet for overgrepet. Han blir trolig avhørt i løpet av formiddagen, sier vaktleder Sindre Flaate til Dagbladet.no.

Politiet kjenner foreløpig ikke identiteten til noen av de andre som skal ha deltatt i overgrepene mot jentene, eller hvor mange gjerningsmenn det er snakk om. Jentene ble kjørt til legevakta etter overgrepene, men er foreløpig ikke avhørt om forholdene.

Voldtekt ved Carl Berner

Omkring klokka 23 i går kveld ble en tredje 15-årig jente voldtatt ved nedgangen til T-banestasjonen på Carl Berners Plass i Oslo.

Politiet sier jenta har beskrevet gjerningsmannen som en mann i 30-årene av afrikansk opprinnelse.

- Vi er meget interessert i å komme i kontakt med eventuelle vitner, sier Trond Røgeberg ved kriminalvakta i Oslo til Dagbladet.no.