Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-åring reddet ut av snøras

Ble gravd ut av kamerat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var ei 17 år gammel jente som ble tatt av ras like ovenfor skitrekket i Svandalen i Sauda, i ettermiddag

Snøskredet gikk ved 15.30-tiden i ettermiddag.

Politiet fryktet at to personer kan være tatt av raset. Men nå viser det seg at det kun skal ha vært en person som ble tatt av raset.

- En person er tatt ut i live og får behandling nå. Vi har ikke fått noen alarmerende telefoner derfra, så da skal personen så vidt vi vet være i god form, sier operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no.

Jenta som ble tatt av raset kjørte sammen med en 18 år gammel gutt. Begge to var utstyrt med peilere, og dette brukte 18-åringen for å finne igjen jenta.

Ifølge politiet skal hun ha ligget under snøen i ti minutter før hun ble gravd fram.

- Vi har fått melding om at to personer skal være tatt, og vi har nå sendt to helikoptre dit, sa Stein Solberg, redningsinspektør ved Hovedredningssentralen Sola, til Dagbladet.no.

Politiet sa i ettermiddag til Dagbladet.no at det fortsatt søkes i rasområdet.

- Det kunne vært to personer i raset, men den andre personen var ikke der. Vi fortsetter likevel med søket for å få avklart at det ikke var andre personer som ble tatt av raset, sier operasjonsleder Friberg.

Bare en halvtime tidligere gikk det et ras ved Overøya alpinanlegg i Stordal kommune utenfor Ålesund.

- Tre personer ble først meldt savnet, men vi har fått kontakt med disse og de skal nå være i god behold, forteller operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Ole Bjørn Harang til TV2nyhetene.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media