17-åring satte seg fast i myr og sank

Brannvesenet rykket ut med alt tilgjengelig personell. - Hun opplevde det som veldig skremmende å synke stadig dypere og dypere, sier overbrannmester.

SATTE SEG FAST: Mannskap fra både Molde og Skåla brannvesen rykket raskt ut med alle mannskaper da de fikk melding om at en 17 år gammel jente hadde satt seg fast og sank ved Nesjestranda i Romsdal. Foto: Brannvesenet i Molde
SATTE SEG FAST: Mannskap fra både Molde og Skåla brannvesen rykket raskt ut med alle mannskaper da de fikk melding om at en 17 år gammel jente hadde satt seg fast og sank ved Nesjestranda i Romsdal. Foto: Brannvesenet i MoldeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannskap fra både Molde og Skåla brannvesen rykket raskt ut med alle mannskaper da de fikk melding om at en 17 år gammel jente hadde satt seg fast og sank ved Nesjestranda i Romsdal.

Jenta var sammen med skoleklassen sin da det skjedde, skriver Romsdals Budstikke.

- Klokka 12.15 fikk vi melding om at en person satt fast i en myr og sank stadig mer ned. Hun var da nede til livet. Som overbrannmester besluttet jeg at vi skulle rykke ut med alle mulige ressurser i distriktet, sier overbrannmester Idar Eidem ved Molde brannvesen til Dagbladet.

Blant annet rykket de ut med stigebil i fall de ikke rakk ut til henne, i tillegg til overflatedykkere og redningshelikopter.

- Hun satt fast i et leirområde ved en strandkant, men heldigvis hadde hun stanset å synke på et tidspunkt. Det var naturligvis en skremmende opplevelse, siden hun ikke kom seg løs og ikke visste hvor langt ned hun kom til å synke sier Eidem.

Da de kom fram fikk de raskt kontroll på situasjonen.

- Vi har alltid en filosofi om å rykke ut med alt av ressurser som kan være tiltrengt, og trappet ned etterhvert, sier Eidem.

- Vi har fått melding fra rektor om at det går bra med jenta, men det er klart at dette var et skrekkscenario, sier han videre.