PRESSEKONFERANSE: Sunniva Ødegård ble funnet død like ved sitt eget hjem klokka 03.09 natt til mandag, og politiet etterforsker saken som et drap. Video: NTB Scanpix Vis mer

17-åring siktet for drapet på Sunniva (13)

Den siktede innrømmer at han har vært på åstedet.

  • Har du opplysninger om denne saken? Tips oss på 2400@db.no, MMS 2400 eller på nummer 24 00 00 00.

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): SISTE: Politiet har tirsdag sperret av et nytt område i nærheten av der hvor Sunniva Ødegård (13) ble funnet død natt til mandag. Området ble sperret av etter at en 17 år gammel gutt ble pågrepet og siktet for drapet på 13-åringen.

NABOLAG: Sunniva Ødegård bodde ved den røde markeringen til høyre i bildet. Hun ble funnet død ved markeringen i midten. Tirsdag har politiet sperret av et område markert med rødt til venstre i bildet, etter at en 17-åring er pågrepet og siktet for drap. Foto: Frank Karlsen Grafikk: Marius Grøndahl / Dagbladet
NABOLAG: Sunniva Ødegård bodde ved den røde markeringen til høyre i bildet. Hun ble funnet død ved markeringen i midten. Tirsdag har politiet sperret av et område markert med rødt til venstre i bildet, etter at en 17-åring er pågrepet og siktet for drap. Foto: Frank Karlsen Grafikk: Marius Grøndahl / Dagbladet Vis mer

Tirsdag morgen informerte Sør-Vest politidistrikt om at det har skjedd en utvikling i saken der 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død ved Åvegen på Varhaug natt til mandag klokka 03.09.

- En ung mann på 17 år er siktet for drapet, forteller Herdis Traa, talsperson for påtalemyndigheten under en pressebrief.

Den siktede nekter for å ha gjort det han er siktet for, men forteller at han har vært på funnstedet.

- Det er tips, etterforskning og avhør i saken som har ledet fram til at han har blitt siktet og pågrepet, sier Traa.

JÆREN-SAKEN: Bjørn Kåre Dahl, leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, forteller til Dagbladet at det også gjøres tekniske undersøkelser andre steder enn funnstedet. Reporter: Karen Setten. Video: Nicolai Delebekk. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Var vitne

Politiet vil ikke fortelle hva siktede gjorde på funnstedet, da de ikke ønsker å gå inn på hans forklaring. Den 17 år gamle gutten er en norsk statsborger fra Varhaug og bosatt på Varhaug.

Den siktede meldte seg selv til politiet mandag, da som vitne i saken, men i løpet av natta ble han altså siktet for drapet på den 13 år gamle jenta.

Gutten satt i avhør i går kveld og i natt. Politiet begjærer gutten varetektsfengslet i dag og vil be om to uker med brev- og besøksforbud.

- Den siktede 17-åringen ble avhørt mandag kveld. I natt var han hos barnevernet, med politivakt. Han har ikke sittet i varetekt hos politiet i natt, sier Traa til Dagbladet

DØD: Natt til mandag ble Sunniva Ødegård (13) funnet død. En 17 år gammel gutt er siktet i saken. Foto: Privat
DØD: Natt til mandag ble Sunniva Ødegård (13) funnet død. En 17 år gammel gutt er siktet i saken. Foto: Privat Vis mer

- Lurer på hva som har skjedd

Aftenbladet har tirsdag vært i kontakt med Harald Øglend, som er bistandsadvokat til familien til avdøde. Han sier til avisa at familien er lettet over at en person er siktet i saken.

- Men de klarer ikke å slå seg til ro helt ennå. De har fått med seg at 17-åringen ikke har erkjent forholdet. De håper at politiet har tatt rett mann. Familien lurer selvsagt veldig på hva som har skjedd og hvorfor det skjedde, sier Øglend til Aftenbladet.

Bistandsadvokaten legger til at tapet av 13-åringen er i ferd med å synke inn hos de pårørende.

- De har gått gjennom en fase hvor det har skjedd mye. Det er først nå de har vært skikkelig alene. Nå er sorgen av å ha mistet sin datter sterkt framtredende, sier Øglend til avisa.

PRESSEKONFERANSE: Sunniva Ødegård ble funnet død like ved sitt eget hjem klokka 03.09 natt til mandag, og politiet etterforsker saken som et drap. Video: NTB Scanpix Vis mer

Kjent for politiet

Politiet har ingen opplysninger om at siktede og avdøde var i samme omgangskrets eller kjente hverandre.

- 17-åringen er kjent for politiet, men ikke for voldssaker, sier Bjørn Kåre Dahl, leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt.

Dahl forteller at politiet prøver å drive en åpen etterforskning og tror at de er på rett vei, men kan ikke utelukke andre mulige gjerningspersoner.

Politiet understreker at de fortsatt er svært interesserte i tips og ting som folk mener kan ha betydning for saken.

ROGALAND: Disse bildene viser tettstedet Varhaug i Hå kommune, hvor Sunniva Ødegård (13) ble funnet død natt til mandag. Video: Frank Karlsen / Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Kjenner ikke dødsårsak

- Det siste døgnet har vi drevet en svært omfattende etterforskning der vi har fått teknisk og taktisk bistand fra Kripos. På tross av at vi nå har en siktet er det mye arbeid som gjenstår. Vi fortsetter med vitneavhør og avhør av siktede, sier Dahl.

Sunniva vil bli obdusert tirsdag formiddag. Politiet har ikke svar på dødsårsak foreløpig, men vil etter hvert få det, forsikrer Dahl.

- Vi er tidlig i etterforskningen, det er mye arbeid som gjenstår før vi kan komme med svar på det som har skjedd, sier han.

Om funnstedet er samme sted som åstedet, har ikke politiet konkludert med enda. På spørsmål om politiet leter etter et drapsvåpen, forteller Dahl at politiet fortsatt «er på søk etter årsaken til dødsfallet».

Han vil ikke gå inn på om det er brukt våpen.

- Vi lurer på mange spørsmål enda, blant annet hva som har ført til døden er av interesse for oss.

Kom ikke hjem

Det var natt til mandag at den unge jenta ble funnet død utendørs, ikke langt unna bopel. Politiet betrakter dødsfallet mistenkelig på grunn av funn på stedet, og tror de står overfor et drap.

Sunniva kom ikke hjem etter et besøk hos en venn. Familien begynte å lete etter henne i 23-tiden, og politiet ble koblet inn rundt midnatt. Klokka 03.09 ble hun funnet av en voksen person.

«TÅRER OG KLUMP I HALSEN»: Sogneprest i Varhaug kikre, Gaute Ørgreid Rasmussen, forteller at det var mange tårer da det i kveld ble holdt åpen kirke etter at Sunniva Ødegård (13) ble funnet død natt til mandag. Reporter: Nicolai Eriksen / Video: Frank Karlsen Vis mer

Hendelsen har sjokkert lokalsamfunnet, og folk reagerer med vantro på opplysningene om at et drap kan ha funnet sted.

Tidlig mandag kveld valgte foreldrene, i samråd med politiet, å gå ut med navnet og bilde av jenta.